5 легких секретів випрати жирні плями з одягу

Лайфхаки
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

5 легких секретів випрати жирні плями
Як видалити жир із одягу, фото: Freepik

Ці способи допоможуть легко вивести важкі жирні плями з одягу

Чимало господинь знають, як боротися із жирними плямами на одязі. Проте бувають випадки, коли жоден звичний спосіб, який раніше працював, — не діє. Ми уже писали, як відбілити одяг без відбілювача, а тепер розкажемо, як вивести масні плями, які нічого “не бере”.

Кожна плямка має свою складність, коли ідеться про прання, пише glavred.net. Щось легко прибрати простим господарчим милом, а щось відіпреться виключно холодною водою, і без хімії. Для вас — 5 лайфхаків, які допоможуть повернути чистоту вашого одягу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
  1. Тальк чи кукурудзяний крохмаль. Нанесіть щось одне на пляму і лишіть на ніч. Порошок вбере жир, і ви легко усе виперете.

  2. Мийне для посуду. Рідкий мийний засіб для посуду часто з легкістю виводить навіть стійкі плями. Потріть рідиною забруднене місце і залиште на 10 хвилин.

  3. Оцет + сода. Тверду текстильну поверхню змочіть оцтом. Наверх посипте содою і зачекайте 10 — 15 хвилин. Протріть пляму вологою ганчіркою.

  4. Ізопропіловий спирт. Неабияк полегшує прання саме цей спирт. Нанесіть його на жирну пляму перед тим, як покласти річ у пральну машинку.

  5. Пергамент + праска. На жирну пляму покладіть пергамент. Увімкніть праску на низьку температуру і попрасуйте пляму через цей папір. Теплий пергамент вбере в себе жир.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як правильно зберігати одяг. Для вас — доступні лайфхаки, як це зробити, аби він не зіпсувався і не розтягнувся з часом.