6 продуктів для здорового серця: рекомендації лікаря Євгена Комаровського

Дієти та харчування

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Продукти для здоров'я серця. Фото: dietexercisepros.com

Щоб мати здорове серце потрібно додати до раціону деякі продукти

Ми те, що ми їмо, тому, для відмінного самопочуття потрібно переглянути і збалансувати свій раціон. Важливо вживати багато овочів, фруктів та ягід, оминати фастфуд та обмежити солодощі.

Згідно з дослідженням “Європейського журналу серця”, люди, схильні до розвитку серцево-судинної патології, у переважній більшості випадків, мають харчові дефіцити певних груп продуктів. Євген Комаровський пропонує розглянути у відео, які продукти потрібно споживати для здоров’я серця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які продукти корисні для серця

  • Фрукти. Не зловживайте соками, навіть свіжовідтиснутими. Краще споживайте цілі фрукти 1-2 на день. Це може бути яблуко, груша, апельсин, слива. Так вони значно краще засвоюються і насичують організм.

  • Овочі. Завжди додавайте до приймання їжі свіжі овочі. Вони мають становити понад половини всієї їжі. Чим більше кольорів буде на тарілці - тим краще. В овочах багато клітковини, яка позитивно впливає на серце.

  • Боби. На тиждень бобових має бути мінімум 3-4 рази. Горох, сочевиця, бобові, нут можна споживати з задоволенням, а от арахіс, який теж належить до бобових варто обмежити, особливо з сіллю.

  • Горіхи. Їх бажано вживати щодня, в обмеженій кількості. Робіть мікс, щоб їсти різноманітні горіхи.

  • Молочна продукція. Бажано вживати щодня, хоча б дві порції.

  • Риба. У раціоні має бути жирна моська риба принаймні двічі на тиждень.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Восени потрібно додати до раціону сезонні овочі та фрукти. Вони додадуть здоров’я, покращать імунітет та мають багато вітамінів.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.