Акумулятор сів, а їхати треба? Як завести машину у такому випадку

Гаджети та авто

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Що робити, коли не заводиться авто. Фото: favorit-motors

Корисні поради, які стануть у пригоді водіям

Водії неодноразово зіштовхувалися з випадками, що потрібно вирушати у дорогу, а машина відмовляється заводитися. Тому потрібно знати, як діяти у таких випадках. Раніше ми розповідали, як діяти, коли авто зламалося під час руху, а зараз порадимо найкращі способи завести авто.

Найчастіше водії не можуть скористатися автомобілем через акумуляторну батарею, яка сіла. Як завести машину у такому випадку, щоб не викликати допомогу, розповідає rbc опираючись на видання Autocentre і Autobild.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Методики запуску машини, коли батарея ледь подає ознаки життя

  • Перевірте дрібниці. Зазирніть під капот, щоб побачити можливі причини невдалого запуску: нагромадження зеленого окислу на клемах АКБ, джгути дротів, пошкоджені дикими чи напівдикими гризунами або загрозливу калюжу пального під двигуном. Якщо все нормально - полегшить запуск вимкнувши стоп-сигнали, фари, підігрів сидінь та вікон, вентилятор кліматичної системи.

  • Використання бустера. Такий автономний пристрій нагадує велетенський павербанк та допоможе коли батарея не повністю розряджена, тому на 2-3 запуски може вистачити.

  • “Прикурити” від сусідньої машини. Для цього необхідний пристрій з двома дротами з міцними затискувачами-крокодилами, які радять завжди возити з собою у багажнику. Потрібно акуратно з’єднати "плюс" з "плюсом" і "мінус" з "мінусом".

  • З розгону. Екстремальний спосіб, який спрацює, якщо є достатньо вільного місця. Хтось має розігнати машину на нейтральній передачі до 10 – 20 км/год, а водій має увімкнути третю передачу і плавно відпустити зчеплення при увімкненому запаленні.

  • З буксира. Такий спосіб варто використовувати водіям з досвідом, адже, для задньої машини є великий ризик поцілувати тягача у бампер.

Намагайтеся підтримувати батарею в належному стані, щоб уникнути такої ситуації.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про поради досвідчених водіїв, які можуть врятувати життя на дорозі. Тому зверніть увагу та не нехтуйте правилами дорожнього руху.