Без жодного сліду: як прибрати липкий клей від етикетки на посуді

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Наклейки на посуді. Фото: meta.ua

Не потрібно терти і замочувати етикетку, щоб видалити її без слідів

Етикетки на нових тарілках, чашках чи бокалах можуть принести багато неприємних хвилин господиням, адже відтерти їх надзвичайно важко. Після зняття на посуді лишаються липкі сліди, тому потрібно мити знову і знову.

Існує кілька простих та надзвичайно ефективних способів зняти етикетку без жодного сліду. Ми розповімо найвідоміші з них, щоб суттєво полегшити вам процес.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Горілка

Надзвичайно ефективно позбавить слідів липкості після етикетки. Нанесіть трохи рідини на вату чи паперову серветку та прикладіть на місце з клеєм. Потім промийте посуд губкою з гелем для миття посуду. Можна використовувати звичайний спирт.

Олія

Можна брати будь-яку олію: соняшникову, лляну чи оливкову. Якщо немає олії, сміливо заміняйте вершковим маслом чи маргарином. Нанесіть ганчіркою трішки олії на місце після етикетки та зачекайте 10-15 хвилин. Тоді добре помийте мильним розчином. Якщо липкість залишилася - повторіть процедуру ще раз.

Вологі серветки

Обирайте такі, у складі яких знаходиться спирт. Достатньо просто протерти серветкою липке місце, а тоді вимити мильною водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Добре впорається з липкістю після етикетки меламінова губка. Зволожте місце з клеєм та протирайте губкою до того часу, поки не лишиться і сліду.