Більше жодної комахи у вашому домі: безпечні методи прогнати мурах

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

4 народні способи від мурах. Фото: gothamist.com

Мурахи полюбляють жити у будинку, як у себе вдома

Мурахи можуть з’являтися у будинку непомітно. День-два і вже не залишається вільного місця, де б не почували себе у комфорті ці шкідники. Прогнати комах допомагають куповані або народні способи.

Більшість хімічних засобів від мурах можуть бути шкідливими для людей та тварин. Краще обирати надійні ефективні способи, які не принесуть шкоди, розповідає ulyublena.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Крейда. Звичайна шкільна крейда може стати непереборною перешкодою для пересування комах, яку вони ніколи не подолають. Потрібно провести крейдою лінію біля вікон, дверей та місць, де помітили найбільше скупчення шкідників.

Тальк. Тальк, як і крейда висушує мурах, тому вони оминають його десятою дорогою. Розсипте шар тальку біля дверей та плінтусів і скоро комах не побачите.

М’ята. Про користь цієї домашньої трави для здоров’я знають багато людей Вона також напрочуд ефективна у боротьбі з мурахами, які просто ненавидять її різкий запах. Посадіть кілька кущиків біля будинку, покладіть букетики на підвіконні чи м’ятною олією змажте рами вікон та дверей.

Оцет. Ще один різкий запах, який не люблять комахи. Розведіть оцет з водою і побризкайте віконні рами, вікна та плінтуси.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці способи можна комбінувати та потрібно регулярно повторювати, щоб попередити появу комах у будинку. Також прогнати мурах від дому відмінно допомагає один аптечний спосіб.