Будете "як тьотя": від яких зачісок треба відмовитися після 35 років (ФОТО)

Догляд за волоссям

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Які зачіски будуть ще більше старити після 35 років. Фото: pixabay.com

Дрібні кучері, начіс, кінський хвіст – від цих зачісок потрібно відмовитися після 35 років. Чим їх замінити – радять стилісти

Жінки завжди люблять експерименти, незалежно від віку. Найпростіше оновити свою зовнішність, змінивши зачіску. Нова стрижка чи модний колір волосся справді можуть змінити вас. Але як у кращий, так і в гірший бік. Особливо, якщо вам вже за 35.

З віком ми визначаємося, що нам підходить найбільше. І після 35-40 років не варто змінювати те, до чого звикли ми та оточуючі. Тим більше що є зачіски, стрижки та укладки, які нещадно старитимуть, стверджує джерело Today.Ua. Що це за зачіски, чому їх не варто носити і чим краще замінити? Розповідаємо!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Довге пряме волосся

Довге волосся завжди прикрашає жінку. Це головне багатство, яке століттями відрізняло прекрасну половину людства від сильної. Але довжина не завжди означає красу та здоров'я волосся. Якщо волосся тонке і немає густоти, то довге волосся виглядатиме некрасиво, і довжина не компенсує відсутність об'єму. А якщо після 35-40 років ви так само, як і в юності, носите локони розпущеними, вони звисають прямими пасмами вздовж обличчя, то це буде старити вас ще більше.

Якщо ви любите довжину, обирайте середню – ніхто не змушує вас робити каре чи коротку стрижку. Довжина приблизно до лопаток (можете варіювати) буде найоптимальнішою. За таким волоссям простіше доглядати, його легше і швидше помити і висушити, воно буде більш об'ємним біля коренів через відсутність довжини і обтяження.

Занадто короткі стрижки

Короткі стрижки – це саме те, по чому можна визначити вік жінки. Жартують, що якщо ви хочете постригтися коротко, то вже підсвідомо готуєтеся стати “тіткою”. Короткі стрижки дійсно дуже зручні: волосся можна мити хоч щодня прямо в душі, сушити його за пару хвилин і не укладати. Але занадто коротка довжина, стрижки “під хлопчика” або “їжачок” лише нещадно старитимуть. Овал обличчя здаватиметься важче, стануть видними всі недоліки в’янучої шкіри.

Бажаєте коротку стрижку? Обирайте каре до вух або модельні зачіски типу “піксі”. Добре, якщо пасма біля обличчя будуть довшими, або буде присутня асиметрія. І пам'ятайте – саме такі стрижки вимагають іноді навіть складнішого і ретельнішого укладання, ніж волосся середньої довжини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дрібні кучері

Кучері “баранчики” підходять тільки афроамериканкам або дуже молодим дівчатам, які прагнуть виглядати незвично і цікаво. Так, локони, завитки та кучері зараз знову входять у моду. Але у віці після 35-40 років потрібно забути раз і назавжди про дрібні неприродні кучері як після хімічної завивки. Такі укладки можуть дозволити собі тільки бабусі – поступіться їм місцем, адже ви не пенсіонерка!

Бажаєте мати локони і більше об’єм? Обирайте легкі хвилі, як у Олі Полякової, які можна створити за допомогою тонкої щітки для брашингу, щипців для завивки або спеціальної потрійної плойки. Такі легкі та недбалі локони додаватимуть свіжості та омолоджуватимуть.

Начоси

На жаль, з віком все важче досягти природного об’єму біля коріння. Зачіски опадають і виглядають "прилизаними". Стилісти закликають всіх жінок у віці після 35 відмовитися від начісування для досягнення цього самого об’єму. Начесане волосся відразу видно, як би ви не намагалися приховати цей спосіб укладання. І особливо, якщо цей начіс неприродний, надто пишний і нав'язливо впадає у вічі.

У деяких випадках можна зовсім пожертвувати об’ємом, але не робити начіс. А якщо потрібен об'єм, знову ж таки, виручать легкі хвилі та локони, укладання на брашинг від кореня, використання пінок та спреїв для об'єму. А також об'єму тонкому волоссю додасть фарбування зі світлими пасмами, що створюють ефект 3D.

Прямий чубчик

Чубчик – це відмінний засіб перевтілитися за лічені хвилини, не торкаючись всього волосся. Одна тільки чолка може змінити образ, додати свіжості та омолодити, або… навпаки, зістаріти. Це можна сміливо сказати про прямі чубчики з рівним зрізом, що закривають чоло. У поєднанні з прямим волоссям по обидва боки обличчя вони створюють ефект "шолома" або "віконця" і виглядають дуже неприродньо.

Прямі чубчики сьогодні не актуальні навіть для молодих. Набагато більш стильними виглядають косі асиметричні чубчики, подовжена чолка по проділу, коротші пасма навколо обличчя, які можна укладати різними способами. Вони дійсно омолоджують і роблять вас свіжішими.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не забувайте і про колір волосся: синьо-чорний або червоно-рудий точно старитимуть, як і неприродний жовтий блонд. Після 35 потрібно обирати для фарбування максимально натуральні тони та складні техніки. А нещодавно ми розказували, як прибрати сивину взагалі без фарбування – дізнайтесь і ви!