Буде соковитим і свіжим до весни: 3 способи зберігання часнику

Сад і город
914

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Правильне зберігання часника. Фото6 shuba.life

Важливо не лише вибрати часник, а й правильно його зберегти

Після викопування господинь турбує питання, як зберегти свіжість часнику на довгий час. Адже у теплі він висихає і замість пружної головки можна дістати згнилий залишок.

Багато людей для використання у стравах звикли заморожувати часник. Існує 3 найкращих способи зберегти свіжість овочів надовго, розповідає Господиня online.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спосіб №1

Перед тим, як відправити часник у комору на зберігання потрібно обмотати кожну головку харчовою плівкою. Чим більше шарів буде, тим краще для збереження соковитості і смакових властивостей овочу.

Спосіб №2

Дуже добре для зберігання використовувати харчову сіль, яка чудово вбирає зайву вологу. Покладіть у паперовий пакет головки та посипте їх сіллю. Можна брати як кристали великого помелу, так і дрібну фракцію.

Спосіб №3

Наші бабусі зберігали головки часнику у лушпинні з цибулі. Так вони чудово лежали до весни. Зараз досить розповсюджений спосіб - обваляти овочі у борошні та скласти у банку закривши кришкою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб часник довго лежав і правильно зберігався потрібно вчасно викопати його і вірно обрізати. Але робити це треба не одразу після того, як витягнули головки з землі.