В український прокат вийшла анімаційна драма "Кріпачка" (ОПИС + ТРЕЙЛЕР)

Кіно та серіали
856

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Анімаційна драма "Кріпачка". Фото: Укрінформ

Заради створення фільму сотня художників з різних країн намалювали 85 тисяч картин

11 липня в український прокат вийшла яскрава анімаційна драма “Кріпачка”. Це фільм спільного виробництва Польщі, Сербії, Литви та України, над створенням якого працювало подружжя Дорота Кобєля та Г‘ю Велчман, яких раніше номінували на “Оскар” за фільм “З любов’ю, Вінсент“.

Про що анімаційний фільм “Кріпачка”: опис + трейлер

Кінець позаминулого сторіччя, польське село Липці. 19-річну Ягну (Каміла Уржедовська) видають заміж за старого вдівця Мацея (Мірослав Бака). Він — найбагатша людина в селі, тож шлюб принесе родині Ягни чималу фінансову вигоду. Те, як старий батько розпоряджається статками, не влаштовує його сина Антека (Роберт Гулачик). Усе, що забере родина Ягни, не дістанеться зрештою йому як спадкоємцю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що відомо про нову анімаційну драму “Кріпачка”

Нова робота подружжя, як повідомляє “Укрінформ”, зайняла удвічі більше часу (ніж знадобилося на створення анімаційного фільму “З любов’ю, Вінсент“ — ред.), адже тут присутні екшн-сцени. Для того щоб зняти цю стрічку, художники-аніматори створили близько 85 тис. картин.

В основу драми ліг роман поляка Владислава Реймонта, за який він свого часу отримав Нобелевську премію. Кожну сцену спершу знімали з акторами, а згодом понад 100 художників з чотирьох країн – України, Польщі, Сербії та Литви – маслом малювали ідентичне зображення. Надихалися вони стилем видатних польських живописців початку XX ст., передає “Планета кіно”. Загалом робота художників зайняла 4 роки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали про 4 сезон “Бріджертонів”. Нашумілий серіал змушує фанатів гадати, хто ж стане героєм чи героїнею нового сезону. Багато хто впевнений, що сюжет розвиватиметься навколо Елоїзи, бо нібито помітив “пасхалку” у 3 сезоні.