Від сліз до сміху: 5 найкращих фільмів про подруг та жіночу дружбу

Кіно та серіали

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Кадр з фільму Війна наречених

Ділимось добіркою найкращого кіно про справжніх подруг

1 серпня відзначають День подруги. Ми вже розповідали, як можна привітати свою бесті зі святом, а тепер покажемо вам кілька справді крутих фільмів, які змусять вас ще більше цінити жіночу дружбу.

День подруг — чудова нагода зібратися разом, щоб провести час за плітками, смачною їжею та, звісно, переглядом фільмів. Ось 5 стрічок, які допоможуть створити особливу атмосферу та нагадати про цінність дружби. Зберігайте!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Шахрайки

Часом для початку дружби достатньо спільних інтересів, решта прийде згодом… Пенні (Ребел Вілсон) та Жозефіна (Енн Гетевей) випадково знайомляться в поїзді. Виявляється, що обидві заробляють на життя шахрайством! Тільки Пенні займається дрібними крадіжками, а ось Жозефіна бере на себе великі афери й вирішує навчити нову подругу своїм трюкам, щоб разом отримати ще більший куш.

Прислуга

Як дружили жінки в Америці 60-х, коли успіх вимірювався вдалим шлюбом, доглянутими дітьми та гарною зачіскою? Часто лицемірно, але не в цій історії. Головна героїня Скітер (Емма Стоун) не прагне до стандартів суспільства та обурюється несправедливим ставленням до прислуги. Вона вирішує написати книгу про життя прислуги й звертається за допомогою до нянь Ейбілін (Віола Девіс) і Мінні (Октавія Спенсер). Ці дві жінки стають прикладом справжньої дружби та сили духу. Фільм був номінований на чотири "Оскари", а Октавія Спенсер отримала нагороду за найкращу роль другого плану!

Країна вина

Нічого не сприяє відвертим розмовам так, як келих вина. А поїздка в виноробний регіон може додати більше щирості. На честь 50-річчя Ребеки, Еббі (Емі Полер, яка також стала режисеркою комедії) організовує поїздку в долину Напа. У планах — шопінг, відвідування виноробень, вечірка-сюрприз і просто відпочинок без турбот про роботу, дітей та побут. Однак під час подорожі жінки починають ділитися своїми таємницями та розуміють, що знають одна про одну не все.

Уже сумую за тобою

"Уже сумую за тобою"… Такими словами прощаються Міллі (Тоні Коллетт) та Джесс (Дрю Беррімор), які є подругами з дитинства і разом долають життєві труднощі. Їхні стосунки настільки міцні, що здається, що нічого не зможе їх зруйнувати. Міллі має родину, а Джесс намагається завагітніти. Однак все змінюється, коли у Міллі діагностують рак молочної залози, а Джесс нарешті дізнається, що чекає дитину. Як повідомити хворій подрузі цю новину?

Леді Бьорд

Підлітковий період життя Крістіни МакФерсон, яку всі називають Леді Бьорд, сповнений викликів і протистояння. Вона свариться з мамою, нудьгує в католицькій школі, фарбує волосся у рожевий колір та мріє поїхати до коледжу. В процесі дорослішання поруч з нею завжди є подруга Джулія (Біні Фельдштейн). Їхня дружба проходить через різні випробування, але зрештою вони завжди повертаються одна до одної.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали про те, що любить дивитись відомий блогер та ведучий Богдан Шелудяк. Не пропустіть список улюблених фільмів артиста!