Головні фільми серпня: новий триллер від М. Найта Шьямалана, кривава помста української відьми та найромантичніша історія літа

Кіно та серіали

Олександр Панченко

Кінооглядач

Конотопська відьма - фільм 2024 року. Фото з відкритих джерел у Мережі

Що будемо дивитися у кіно в останній місяць літа 2024

В останній місяць літа у кінотеатрах – новий “Чужий”, зворушлива дружба Жана Рено з пінгвіном, Джош Хартнетт у ролі серійного вбивці на концерті поп-зірки, довгоочікуваний перезапуск культової франшизи “Ворон” та український містичний трилер “Конотопська відьма”.

"Зірка, що падає" (1.08)

Відмінна альтернатива нинішньому рядовому кінопродукту – ця комедія франко-бельгійського виробництва з передбачуваним, але від того не менш сильнодіючим шармом. Фільм є дітищем подружньої пари, Домініка Абеля та Фіони Гордон – вони не лише зняли фільм, а й виступили у головних ролях.

Отже, "Зірка, що падає" - це назва бару, в якому за стійкою працює чоловік на ім'я Борис (Абель). Борис – у минулому політичний активіст, який не надто чистий на руку. Колись від вибуху, влаштованого Борисом, постраждав дехто Жорж – і ось, одного чудового дня Жорж з'являється на порозі “Зірки, що падає”, явно не просто для того, щоб випити стаканчик…

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Западня" (01.08)

А ось і нова робота від визнаного майстра містичного трилера, режисера М. Найта Шьямалана, який прославився ще наприкінці 90-х своїм "Шостим почуттям". Цього разу Шьямалан пробує себе в новому жанрі – такої собі суміші трилера та фільму-катастрофи, втім… Де зазвичай відбувається дія подібних фільмів? Як правило, це літак або корабель, на найгірший кінець поїзд. Дія ж “Западні” розгортається на переповненому стадіоні, де відбувається концерт певної поп-зірки, Леді Рейвен.

Головну роль у фільмі відіграв Джош Хартнетт. Його герой, серійний вбивця Купер, виявляється на цьому самому концерті разом із дочкою – як виявляється, його туди заманили, і цілий стадіон виявляється для Купера величезною пасткою… Перед зйомками концертних номерів Леді Рейвен Шьямалан надихався культовим музичним фільмом вісімдесятих ”Пурпурний дощ” із Прінсом.

"Покинь, якщо кохаєш" (08.08)

Ця багатообіцяюча мелодрама – екранізація роману письменниці Коллін Гувер, який став бестселером у 2016-му. Фільму явно судилося виявитися найромантичнішою стрічкою цього літа – а, можливо, навіть усього року.

За сюжетом, у головної героїні, дівчини Лілі Блум (Блейк Лайвлі) було нелегке дитинство, оскільки її батько дуже часто вдавався до домашнього насильства. Подорослішав, Лілі залишає ненависний рідний дім і переїжджає до Бостона. Там вона робить все, щоб реалізувати свою мрію – відкрити затишний квітковий магазин. У той же час Лілі знайомиться з чоловіком, якого звати Райл (Джастін Бальдоні, він же режисер фільму), який працює нейрохірургом.

"Мій друг пінгвін" (15.08)

75-річний Жан Рено повертається – цього разу, мабуть, у найдобрішому кіно сезону, бразильському англомовному фільмі “Мій друг пінгвін” режисера Девіда Шурманна. Таких стрічок завжди не вистачатиме – і в наш час вони потрібні як ніколи.

Фільм заснований на реальних подіях – і розповідає зворушливу історію про те, як рибалка Жуан (Рено), самотня та сумна літня людина, врятував пінгвіна, що дрейфував на крижині. Жуан виходив птаха, назвав Дін Діном – і це стало початком міцної багаторічної дружби. Фільм знімався на тропічних пляжах Бразилії, а також у колонії пінгвінів у Патагонії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Чужий: Ромул" (15.08)

Отже, через сім років після виходу фільму Рідлі Скотта "Чужий: Заповіт" - новий фільм у Всесвіті "Чужого", але цього разу в якості режисера виступив представник молодшого покоління, 46-річний уругваєць Федеріко Альварес (відомий за хорором "Не дихай”).

Дія “Ромула” хронологічно відбувається між подіями першої картини 1979 року та фільму “Чужі” 1986-го. За сюжетом, троє молодих колоністів космосу під час прибирання старої покинутої космічної станції стикаються з …. неважко здогадатися, моторошним монстром, давно знайомим усім любителям франшизи та жанру загалом. Головну роль відважної дівчини, здатної протистояти жаху, зіграла Кейлі Спені, яка зовсім недавно втілювала образ дружини Елвіса Преслі у фільмі Софії Копполи "Прісцилла".

"Ворон" (22.08)

Про перезапуск "воронівської" франшизи, заснованої на коміксах Джеймса О'Барра, говорилося вже дуже давно - ще з 2008 року. Тоді ходили розмови про те, що головну роль Еріка Дрейвена (він же Ворон) зіграє Бредлі Купер, пізніше Ченнінг Татум або Райан Гослінг. Але роль у результаті дісталася 33-річному Біллу Скарсгарду (“Воно” за Стівеном Кінгом).

Нагадаємо сюжет цієї похмурої історії. Шалено закоханих один в одного Еріка і його наречену Шеллі вбивають найжорстокішим і нещадним чином - але у Еріка виходить повернутися на грішну землю в образі супергероя Ворона, і він починає мститися вбивцям. Режисер проекту Руперт Сандерс стверджує, що цього разу кіно, на відміну від, скажімо, готичної атмосферної стрічки 1994-го року (під час зйомок якої загинув виконавець головної ролі Брендон Лі), вийде більш приземленим, навіть правдоподібним і реалістичним. Переконатися у правоті його слів можна буде незабаром.

"Конотопська відьма" (22.08)

Ось таким і лише таким у наш час має бути український містичний хорор. За сюжетом, давня конотопська відьма (нагадаємо, Конотоп – місто в Сумській області, увічнене в однойменній з майбутнім фільмом повісті класика нашої літератури Григорія Квітки-Основ'яненка) вже давно відмовилася від свого чаклунського дару, але настав лютий 2022-го…

Колишню відьму звуть Олена (Тетяна Малкова), у неї є коханий Андрій (Тарас Цимбалюк) вони насолоджуються своїм щастям – але Андрія вбивають російські окупанти. Олена згадує, ким вона була раніше – але ніколи ще вона не була такою жахливою та могутньою, як тепер, коли ворог проник у рідний дім. Фільм зняв дебютант Андрій Колесник, під час зйомок використовувалась трофейна військова техніка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також ділилися добіркою цікавих фільмів, які можна переглянути після важкого дня. Ці стрічки буквально створені, щоб відволікти вас від щоденних клопотів!