Фільми вересня. Нова страшна казка Тіма Бертона, дивний шедевр Копполи та перезавантаження "Геллбоя"

Кіно та серіали

Олександр Панченко

Кінооглядач

Кінопрем'єри вересня. Колаж Хочу!

Розповідаємо, що будемо дивитися в перший місяць осені

У вересні побачимо довгоочікуване возз'єднання Тіма Бертона зі своєю колишньою музою Вайноною Райдер, новий фільм маестро Френсіса Форда Копполи з Адамом Драйвером у головній ролі, чергову екранізацію "Графа Монте-Крісто", перезапуск "Геллбоя" та Емму Стоун в ще одному дивному фільмі Йоргоса Лантімоса.

"Бітлджус Бітлджус" (5.09.2024)

Кадр із фільму "Бітлджус Бітлджус". Фото: planetakino.ua

Ну що ж, великий кіношний маг Тім Бертон - казкар, здатний на смерть налякати або просто зачарувати своїми історіями - повертається з сіквелом свого фільму 1988-го року "Бітлджус".

Через майже сорок років до своїх ролей повернулися Майкл Кітон (головна роль того самого Бітлджуса, демонічного персонажа із потойбіччя) і Вайнона Райдер, яка вже грала Лідію Дітц, у минулому підліткову готичну королеву, яка ледь не вийшла заміж за Бітлджуса у 1988-му році. Що ж тепер? А тепер Лідія має дочку Астрід (Дженна Ортега) – і саме завдякиїй Бітлджус знову повертається в наш нудний світ. Бертон планував сіквел ще на початку дев'яностих років минулого століття – і лише тепер проект нарешті здійснився.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Граф Монте-Крісто" (5.09.2024)

Кадр із фільму "Граф Монте-Крісто". Фото: ua.kinorium.com

А ось і ще одна екранізація класичного роману Олександра Дюма. Що ж, саме у французьких кіношників завжди виходили найкращі екранізації книг свого співвітчизника – і нещодавні “Три мушкетери” не були винятком. Жодних приводів для того, щоб готувати себе до розчарувань, не повинно бути і цього разу.

Нагадаємо сюжет. Молодий моряк Едмон Дантес (колись у цій ролі виблискував легендарний Жан Маре, тепер юнака грає П'єр Ніні) прибуває в портовий Марсель – щоб побратися з коханою дівчиною. Але на Дантеса чекає не сімейне щастя, а зрада і тюремне ув'язнення. Так Едмон стає одним із найзнаменитіших в'язнів в історії літератури та кінематографу…

"Види милосердя" (12.09.2024)

Кадр із фільму "Види милосердя". Фото: harpersbazaar.com.ua

Отже, черговий плід співпраці одного з найцікавіших режисерів сучасності, грека Йоргоса Лантімоса та Емми Стоун, однієї з найшанованіших акторок наших днів. Крім того, у цьому фільмі, як і в торішніх "Бідних-нещасних" знявся Віллем Дефо - але жодних ознак дежавю у глядача спостерігатися не повинно.

Стрічка складається з трьох новел. У першій з них, “Смерть РМФ”, Стоун грає персонажа на ім’я Ріта. Цю саму Ріту дивним чином тотально контролює дехто Реймонд (Дефо) – і одного разу Реймонд доручає Ріті вбити людину…. У другій новелі, "РМФ летить", Стоун втілює образ дружини поліцейського, яку звати Ліз - вона пропадає безвісти на морських просторах. Третя новела називається не менш загадково - "РМФ їсть сендвіч". Кого в ній грає Емма Стоун? Дівчину Емілі, яка прагне знайти когось, здатного воскресати мертвих. Якщо вам до смаку дивні, але яскраві фільми – не пропустіть.

"Не говори зі злом" (12.09.2024)

Кадр із фільму "Не говори зі злом". Фото: planetakino.ua

Насправді класичний психологічний трилер – не найчастіший гість у кінопрокаті останнім часом. Але ця стрічка, за яку відповідальні британські та американські кінематографісти, обіцяє з лишком компенсувати прикру прогалину.

Отже, ми спостерігаємо за двома родинами – американська та британська пара познайомилися під час подорожі Європою, і ось американці з радістю приймають запрошення Педді (Джеймс Макевою) та Кіри (Ешлінг Франчозі) провести пару днів у їхньому у заміському будинку…. І ось тут найголовніше – не спойлерити.

"Геллбой: Горбань" (19.09.2024)

Кадр із фільму "Геллбой: Горбань". Фото: mezha.media

Нагадаємо, що попередній перезапуск франшизи "Геллбой", однойменний фільм 2019-го року, виявився провальним - що ж, подивимося, що вийде у творців "Геллбою" цього разу і чи зможе нова картина зрівнятися з хітами, знятими чудовим Гільєрмо Дель Торо у нульових.

Самого Геллбоя цього разу зіграв Джек Кесі (якщо хтось пам'ятає "Дедпул 2"), а в ролі режисера виступив Браян Тейлор, той самий, який свого часу зняв чудово другосортний "Адреналін" з Джейсоном Стейтемом. Сюжет? Цього разу наш супергерой Геллбой боротиметься з відьмами та демонами – у нетрях Аппалачів. Зйомки проходили навесні минулого року – але не в Аппалачах, а у Болгарії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"До кінця світу" (26.09.2024)

Кадр із фільму "До кінця світу". Фото: planetakino.ua

Пройшло 4 роки з того часу, як на екрани вийшла драма “Падіння” - і ось Вігго Мортенсен (так, для багатьох він досі залишається Арагорном із “Володаря кілець”) знову пробує себе як режисер. Цього разу результат його режисерських (і акторських) зусиль – добротний вестерн. Ну а який з Мортенсена вийшов Клінт Іствуд - судити самому глядачеві.

Дія фільму, як і належить вестерну, відбувається у другій половині дев’ятнадцятого століття. Витончена франкомовна канадка Вів'єн (Вікі Кріпс) віддає своє серце іммігранту з Данії на ім'я Хольгер (Мортенсен) – але їх щастю заважає війна між Північчю та Півднем… Мортенсен, до всього іншого, ще й самостійно написав сценарій фільму – так що, це цілком і повністю його дітище.

"Мегалополіс" (26.09.2024)

Кадр із фільму "Мегалополіс". Фото: sortiraparis.com

Одному з найголовніших режисерів планети Френсісу Форду Копполі (три частини “Хрещеного батька”, “Апокаліпсис сьогодні”) вже 85 років – але метр не спочиває на лаврах, а повертається з новою стрічкою, першою за 13 років.

Головною зіркою "Мегалополісу" став більш ніж затребуваний останнім часом Адам Драйвер. Що ж, Коппола не так часто знімав фантастику, ну а дія нового фільму відбувається в майбутньому - за сюжетом, герой Драйвера, архітектор Цезар Катіліна, збирається перебудувати Нью-Йорк таким нахабним чином, щоб місто і справді перетворилося на найкрутішу, надзвичайну і наворочену столицю світу…

Сценарій фільму Коппола написав ще на початку вісімдесятих, а зйомки планував розпочати на початку нульових – тоді головну роль Цезаря могли виконати Роберт Де Ніро чи Ніколас Кейдж (племінник Копполи).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А про головні серіальні новинки вересня дізнавайтеся тут! У перший місяць осені нам точно буде що подивитися, адже на українців чекають як новинки, так і нові сезони популярних серіалів.