"Я не читаю сценарій": Дмитро Гирявець – про підготовку до зйомок серіалу "Голова"

Кіно та серіали

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Дмитро Гирявець поділився своїми акторськими забобонами. Фото: Новий канал

Виконавець однієї з головних ролей серіалу Нового каналу розповів, що напередодні знімального процесу стає дуже асоціальним

Вже у понеділок, 4 листопада, на Новому каналі стартує другий сезон комедійного серіалу про українське село та перспективну молодь «Голова». А доки фанати чекають на прем’єру ситкому з уже улюбленими акторами, ми розповідаємо, як вони готувались до знімального процесу.

Оскільки людям завжди цікаво дізнатися секрети залаштунків, Дмитро Гирявець, який зіграв Бодю, вирішив розповісти про свої передзнімальні забобони. Ексклюзивними подробицями актор поділився з HOCHU.ua!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отже, почнемо з того, що Дмитро максимально довго “ігнорує” сценарій - що він буде робити в ролі свого персонажа на знімальному майданчику актор не знає аж до “крайнбої точки” 😳

Я не читаю сценарій до критично крайнього часу перед зйомками. І це не дарма. Аж у двох проєктах раніше в мене були ситуації, коли дуже переймався, ретельно готувався, виписував собі вручну всі важливі моменти і правки по сценарію. А потім ці проєкти просто заморожувались. Тому виник забобон, через який я тепер починаю підготовку буквально за тиждень до зйомок,
– говорить Діма.

Однак це не значить, що вест цей час він взагалі не готується до ролі. Скоріше навіть навпаки: зірка не цікавиться сценарієм та новими сюжетними поворотами, зате, щойно переконується, що ця робота — його, починає готувати себе морально і вживатися в роль свого героя.

Звісно, навіть не читаючи сценарій задовго до зйомок, на підсвідомості готуюсь одразу, щойно підтверджується інформація про роботу. Особливо люблю, коли це не перший сезон, а от, як у «Голові», вже другий. Тільки мені сказали про продовження, я одразу почав пригадувати свого персонажа та його характер. Можу сказати, що хоч і не читаю сценарій, але жити, як мій герой, починаю дуже заздалегідь. Оскільки свого Бодю відчуваю на всі 100%, це вже повністю сформований персонаж, то в будь-яких обставинах можу існувати, як він,
- пояснює Дмитро Гирявець.

Особливою корисною професійною звичкою для актора є обмеження спілкування перед проєктом. Каже, напередодні зйомок стає “ще більш асоціальнім, ніж зазвичай” 😅:

Знімальний процес забирає дуже багато енергії. А цей ресурс не вічний! Тому починаю накопичувати його перед проєктом. Помітив, що значно легше працювати, коли життя більш спокійне та урівноважене напередодні зйомок. Та й після завершення знімального процесу ще кілька тижнів відходжу.

Чекайте прем’єру другого сезону серіалу «Голова» вже 4 листопада о 19:00 на Новому каналі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, що Дмитро Гирявець нещодавно знявся у "Неймовірних дуетах". Його голос оцінила KAZKA, описавши його як “прикольний тембр".