Після дворічної паузи: стало відомо, коли відбудеться Марш КиївПрайд

Новини культури

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Фото: Телегам-канал КиївПрайд

Останній раз КиївПрайд проводили у столиці у 2021 році

Розповідаємо, де та коли відбудеться КиївПрайд, який пройде під гаслом "Єднаймося заради рівності та перемоги". Детальніше читайте у нашому матеріалі!

Впродовж двох років КиївПрайд не проходив у міському просторі. Проте весь цей час ЛГБТК+ спільнота активно волонтерила, збирала кошти, допомагала рідним та постраждалим, а також брала участь у бойових діях. Як заявляє спільнота, зараз настав час заявити про свої права і показати світові, що українське суспільство рухається до демократичних цінностей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дата події — 16 червня. З огляду на воєнні обставини, цьогорічний Марш, ймовірно, відбудеться у київському метро. Організатори співпрацюють з Національною поліцією, поліцією Києва та Міською військовою адміністрацією для забезпечення безпеки учасників.

Через безпекові причини у Марші зможе взяти участь обмежена кількість людей — до 500 осіб. Серед них будуть активісти, представники ЛГБТК+ та правозахисних організацій, волонтери, дипломати та представники міжнародних правозахисних організацій.

Зареєструватися на Марш можна через форму для організованих колон або індивідуальної участі. Місце та час проведення заходу буде повідомлено заздалегідь зареєстрованим учасникам після погодження з безпековою групою КиївПрайду 2024.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що Володимир Завадюк показав палкий поцілунок з коханим та зізнався, як камінгаут змінив його життя. Зірковий продюсер поділився власними переживаннями.