Цікаві будні: куди піти у Києві на тижні з 14 по 18 жовтня

Новини культури

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Що подивитись в Києві. Фото: pexels

Розповідаємо про цікаві події та місця в столиці

Осінь триває. На вулиці стає дедалі холодніше. Але це не привід сидіти вдома й пропускати це цікаве життя. Одягайтесь тепліше. Ми зібрали список подій, які точно варто відвідати цього тижня в столиці. Про те, куди піти в Києві з 14 по 18 жовтня, читайте далі!

Не знаєте, чим зайнятися у будні у Києві? Редакція Хочу! допоможе вам скласти цікаву програму на тиждень та розповість, куди піти у столиці. Дивіться афішу цікавих подій, які відбудуться у понеділок, вівторок, середу, четвер та п'ятницю з 14 по 18 жовтня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Лабіринт медіаграмотності

У Києві знову відкрився Лабіринт медіаграмотності "НЕ ВІРРР — ПЕРЕВІРР" — перший і єдиний в Україні проєкт цього формату, що допомагає українцям підвищити стійкість до дезінформації та пропаганди, що є критично важливим у часи повномасштабної війни. Він є мобільною конструкцією розміром 10 на 10 метрів, що складається з 12 кімнат, кожна з яких присвячена окремій темі медіаграмотності. Інформаційний шум, клікбейт, маніпуляції, пропаганда, тролі та боти, стереотипи та популізм — ці явища постійно впливають на життя українців. Тому медійна грамотність вже давно стала необхідною навичкою XXI століття, яку повинні освоювати як молодь, так і дорослі.

ДЕ? Контрактова площа, Київ

КОЛИ? 14 жовтня, 11:00-20:00

Художня виставка "Крилата Свобода"

Виставка акцентує на символі творчої свободи — птаху. Двадцять українських митців представлять свої твори, які передають емоції польоту та натхнення через зображення птахів. Особливу інтерактивну інсталяцію "Крила свободи" створено для того, щоб кожен відвідувач міг залишити свій слід, і вона стане важливою частиною виставки.

ДЕ? вул. Велика Васильківська, 121

КОЛИ? 15 жовтня 10:00-17:00

Інструментальний мюзикл "Володарі стихій"

Музичне фентезі-шоу "Володарі Стихій" — це неповторний інструментальний мюзикл, який об’єднує витончену майстерність найкращих солістів-інструменталістів та Національний оркестр народних інструментів України (НАОНІ). Музичний аспект доповнюється якісними аранжуваннями, глибоким змістовим наповненням, захопливим фентезійним сюжетом, візуальними ефектами та інноваційною подачею.

ДЕ? Алея Героїв Небесної Сотні, 1

КОЛИ? 16 жовтня 19:00-21:00

Київський тиждень критики

Київський тиждень критики пройде з 17 по 23 жовтня в кінотеатрі "Жовтень". Це вже восьмий рік поспіль захід проходитиме в столиці, і втретє — під час повномасштабної війни. На цьогорічному постері зображена Селена Гомес — зірка фільму "Емілія Перес" який було представлено на Каннському кінофестивалі. За цю роль акторка отримала нагороду на фестивалі Лазурного узбережжя.

ДЕ? вул. Костянтинівська, 26

КОЛИ? 17 жовтня 12:00-21:00

Вистава "Антігона"

П'єса Жана Ануя "Антігона" є сучасною інтерпретацією давньогрецької трагедії Софокла, написаною Ануєм у Парижі під час німецької окупації. Ануй адаптував цю історію до свого часу, а режисер Маркіян Мірошниченко — до нашого. Герої вистави живуть у післявоєнному світі, де панує диктатура. Цар Креон, побоюючись втратити свою владу, тримає все місто в страху. Антігона єдина, хто здатна йому протистояти.

ДЕ? вул. Володимирська 23-В

КОЛИ? 18 жовтня 19:00

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть головні серіали жовтня. На нас чекають пригоди Супермена, колишнього якудзи та розлюченого психотерапевта!