Шокуючі цифри. Мінкульт повідомив, що кожен п’ятий митець, який їде за кордон, не повертається в Україну

Новини культури

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Руслан Ханумак незаконно виїхав з України. Скриншот

Щодня Міністерство культури розглядає понад 100 заявок на виїзд від митців та артистів

Поки ТЦК проводить рейди на концертах зірок, у Мінкульті заговорили про кількість митців, які не повертаються на батьківщину після поїздок за кордон. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

За словами міністра Миколи Точицького, кожен п'ятий культурний діяч, який отримав дозвіл на виїзд, залишається за кордоном. Серед тих, хто не повертається, є як відомі, так і менш відомі співаки, актори, музиканти, коміки та танцюристи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Маю зауважити, що з 5 тих, хто виїхав, 1 не повертається,
— заявив Точицький.

Точицький також звернув увагу на законодавчі труднощі, які уповільнюють процес надання дозволів на виїзд. Якби ці проблеми були вирішені, міністерство могло б ефективніше використовувати свій робочий час. Він додав, що щодня розглядає близько 100 заявок на виїзд, більшість з яких подані маловідомими особами, що вимагає додаткового часу для перевірки.

Комік Андрій Щегель хизувався, що зміг обдурити Мінкульт. Фото: соцмережі

Серед артистів, які виїхали з країни та не повернулись назад, є комік Андрій Щегель та Руслан Ханумак — зірка "Кварталу 95". Обидва артисти порушили закон України.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тим часом Олег Сенцов різко висловився про Колю Сєргу та його минулі зв'язки з росіянами. Колишнього політв’язня кремля обурило, що його порівнюють з артистом.