Видаляємо зайве волосся: який спосіб обрати для кращого результату

Догляд за обличчям і тілом

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Фото: Freepik

Яким методом краще видали зайве волосся саме у вас

Тисячі жінок різними способами борються із зайвим волоссям. Кожен обирає для себе найбільш дієвий метод. Раніше ми писали, яка різниця між депіляцією та епіляцією, а тепер розкажемо, що з цього обрати для себе.

Не всім підходить бритва, не всім — шугаринг, розповіла ексклюзивно для ХОЧУ косметолог Катерина Вечорко. Зі слів медика, метод видалення волосся потрібно визначати, беручи до уваги стан шкіри клієнта.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Експерт зазначила, що зважаючи на індивідуальність, будь-який варіант видалення волосся може мати певний протипоказ для тієї чи іншої людини.

Фото: Freepik
Наприклад, сиве волосся лазер не бачить, тому варто використати електроепіляцію. Якщо ж людина має чутливу шкіру, сильні подразнення після гоління, вростання волосся - найкращий варіант саме лазерна епіляція,
— акцентувала Вечорко.

Додала, що є жінки, яким не буде підходити ані лазер, ані електроепіляція. Тоді треба пробувати інші варіанти.

Якщо людина має біле або сиве волосся, є схильність до появи келоїдних рубців: лазер волосся не зруйнує, електроепіляція спровокує рубці. Оптимальний варіант — крем для депіляції,
— пояснила експерт.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про секрети молодості, яких можна дотримуватися в домашніх умовах. Для вас — корисні поради, як зменшити зморшки.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.