Догляд за шкірою обличчя: міфи, в які ви і досі вірите

Догляд за обличчям і тілом

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Як доглядати за обличчям – міфи і факти. Фото: freepik.com

Догляд за шкірою обличчя – справжня таємниця, вкрита туманом. Незважаючи на нашу просунутість у питаннях краси, ми й досі віримо в ці безглузді б'юті-міфи

Догляд за шкірою обличчя – справа тонка. Раніше підхід до процедур був трохи іншим, сьогодні ситуація кардинально змінилася. На допомогу жінкам приходять наукові дослідження, доказова медицина, інноваційна косметика та нові формули засобів, незвичайні косметологічні процедури та ін'єкції краси.

Незважаючи на це, тема правильного догляду за шкірою обличчя все ще вкрита мороком, а точніше різними міфами, стверджує Tsn.Ua Lady. Деякі б'юті-міфи залишилися з минулого, деякі навіяні модними процедурами та розрекламованими засобами. Давайте разом розберемося, в які міфи про догляд за шкірою обличчя точно не потрібно вірити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Міф № 1: SPF-засоби потрібні тільки для літа та відпустки

Сонцезахисна косметика – справжня знахідка для жінки. Нехай ми проводимо набагато менше часу на сонці, ніж наші мами та бабусі, захист від UV-випромінювання все одно потрібний. І найбільше він потрібен шкірі обличчя – тонкій та ніжній, адже обличчя ми не приховуємо під одягом. Прямі сонячні промені можуть подарувати золотисту засмагу, а можуть зробити «сюрприз» у вигляді фотостаріння шкіри. Саме фотостаріння (шкідливий вплив сонця) і відповідає за 90% видимих ​​змін шкіри. Це сухість і тьмяність, лущення та зморшки, пігментація і навіть онкопатології.

Тому нам так необхідний захист від сонця, від UVA та UVB-променів, причому цілий рік, а не лише влітку. Особливо обережними потрібно бути взимку, коли випаде сніг, або на гірськолижних курортах. Сніг максимально відбиває сонячне проміння, і ваше обличчя загорятиме не лише зверху, а й знизу. Якщо влітку обов'язково потрібно брати сонцезахисні засоби із SPF-фактором захисту не менше 50, то в іншу пору року можна обійтися і SPF-30. Але ігнорувати захист не можна, інакше шкіра швидко постаріє. Тільки подивіться на азіатських дівчат з їх ідеально гладкою білою шкірою. Їхній секрет – у максимальному захисті від сонячних променів.

Міф № 2: тонік для шкіри обличчя – це «минуле століття»

Раніше в лінійках косметики для обличчя обов'язково був тонік – для тонізування шкіри. Втім, через відсутність докладних знань про етапи правильного догляду, тонік використовували і для очищення шкіри від декоративної косметики, і як зволожуючий засіб, до і після вмивання, і взагалі – у будь-який час дня. А потім, вирішивши, що це безглуздий засіб, від нього відмовилися. Багато хто вважає, що етап тонізування шкіри при домашньому догляді не потрібен. Це не так – тонізація шкіри насправді потрібна для ретельного очищення. Але це швидше завершальний етап очищення, ніж основний.

Правильно використовувати тонік потрібно так. Видаліть декоративну косметику (молочком, лосьйоном або міцелярною водою). Вмийтеся з вашим звичним очищаючим засобом (пінка, гель). А тепер скористайтесь тоніком. Рясно нанесіть його на спонж, промокніть шкіру обличчя і дайте вбратися і підсохнути. Тільки потім наносьте зволожуючий крем. Тонік миттєво відновлює рівень кислотності шкіри рН, що різко знижується після водопровідної води. А це не дасть шкірі пересушитися і дозволить крему та іншим засобам проникнути у глибинні шари епідермісу.

Міф № 3: чистку обличчя потрібно робити щомісяця

Чистка обличчя – одна з найпопулярніших процедур у косметолога. Це справді важлива та необхідна процедура, адже при домашньому догляді очистити шкіру так, як це зробить професіонал, неможливо. Чистку необхідно робити регулярно, але частота процедур залежатиме виключно від індивідуальних особливостей. Комусь достатньо однієї чистки раз на півроку. А із проблемною шкірою її доведеться робити частіше – кожні 1-2 місяці.

Чистка обличчя – процедура досить травматична. Це залежить, звичайно, і від виду чистки – механічна (мануальна), ультразвукова, кислотна тощо. Тому робити чистку потрібно не щомісяця, а тоді, коли в цьому є потреба. Лікарі-дерматологи категорично не рекомендують робити чистку вдома самостійно. Зверніться до кваліфікованого косметолога, щоб підібрати свій метод чистки обличчя та визначити частоту проведення процедур.

Міф № 4: домашні процедури марні

Якщо чистку самостійно робити не рекомендується, то багато інших процедур догляду можна і потрібно робити вдома. Навіть якщо ви ходите до косметолога регулярно, це не означає, що можна ігнорувати домашній догляд. Після будь-якої процедури у професіонала ми отримуємо миттєвий, але недовгий результат. Але ефект можна закріпити на довгий час, якщо пролонгувати його вдома.

Наприклад, ви зробили пілінг, очистили шкіру та максимально її зволожили – у косметолога. Далі спеціаліст повинен підібрати вам хороший домашній догляд, щоб ефект чистої та гладкої шкіри, добре зволоженої та сяючої, здорової та молодої зберігся надовго. Якщо ви не звикли стежити за своєю особою самостійно в домашніх умовах, вам доведеться ходити до косметолога щотижня!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Міф № 5: гарне зволоження можливе лише з ін'єкційними процедурами

Ін'єкції краси – справжня знахідка для жінок. Багато хто ставиться до них насторожено, інші ж буквально моляться на ін'єкції. Важливо знайти золоту середину. Ін'єкції допомагають зробити те, що раніше досягалося лише пластичними операціями: змінити овал обличчя, скоригувати форму підборіддя, вилиць, носа тощо, підтягнути повіки, збільшити губи. А також вони призначені для того, щоб пролонгувати молодість шкіри.

Ін'єкції на основі гіалуронової кислоти можуть також заповнювати зморшки та впадинки, прибирати складки (носогубні, міжбрівні складки), розгладжувати шкіру та максимально зволожувати її. Гіалуронова кислота – «рідна» в нашому організмі, шкіра сприймає її чудово, і вбирає в себе не тільки з уколу, але і з косметики. Хороша якісна косметика на основі гіалуронки навіть при звичайному домашньому догляді може зволожити шкіру, запобігти появі зморшок та зберегти молодість.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А ви вірили у ці міфи про догляд за шкірою обличчя? Який став для вас несподіванкою? Тепер ви точно доглядатимете шкіру обличчя правильно. А ми підкажемо, як потрібно правильно спати, щоби продовжити молодість шкіри обличчя надовго!