Як омолодити шкіру без ін’єкцій: названо 5 простих, але ефективних способів

Догляд за обличчям і тілом

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Продовжуємо молодість шкіри обличчя – головні правила. Фото: freepik.com

Бажаєте зупинити старіння або навіть повернути собі молодість? Дотримуйтеся цих правил, щоб омолодити шкіру обличчя

Прибрати зморшки, надати шкірі гладкості, позбутися пігментних плям і сухості – про це мріє будь-яка жінка. Але вікові зміни неминучі, і ми ніколи не будемо такими, як кілька років тому. Хоча продовжити молодість шкіри можна. Усі шукають найпростіші та найшвидші шляхи – кардинальні косметологічні процедури, ін'єкції краси і навіть пластичні операції.

Хоча шлях до продовження молодості шкіри є максимально простим і доступним, стверджує джерело Rbc.Ua. Це найелементарніші правила на кожен день, які ми ігноруємо, оскільки звикли до них і вважаємо не надто дієвими. Однак, якщо дотримуватись цих дій, можна не лише затримати візуальне старіння, а й «повернутись» на пару років тому!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

❗️ Правило № 1: ретельне очищення шкіри

Щоденне очищення важливе для будь-якої шкіри – і молодої, і вікової. Якщо ви часто забуваєте або лінуєтеся змивати макіяж перед сном, приходите додому втомленими та ігноруєте щоденне очищення, не дивуйтеся, що ваша шкіра виглядає тьмяною, блідою, хворобливою. Зрозумійте, що вона просто не дихає! Це ніби вас змушували б спати в щільній медичній масці або респіраторі. А очистити шкіру ввечері – справа всього лише яких-небудь 10 хвилин.

Шар декоративної косметики на обличчі або пил, що накопичився, бруд, шкірне сало, омертвілі клітини шкіри – все це забиває пори і не дає шкірі дихати. Всі процеси в ній не протікають нормально, шкіра стає блідою і тьмяною, можуть з'явитися висипання та подразнення, акне, вугри та шкірні захворювання. Не ігноруйте щоденне ретельне очищення перед сном та вмивання після сну вранці. Також регулярно робіть салонні або домашні пілінги – від цього залежить здоровий колір обличчя, гладкість і сяйво.

❗️ Правило № 2: зволоження шкіри

Після очищення не забувайте зволожувати шкіру. Причому одразу ж. Голлівудські косметологи дотримуються правил «встигнути за 60 секунд». Воно полягає в тому, що після вмивання та тонізування шкіри їй не можна дати повністю висохнути. Потрібно відразу ж наносити на обличчя зволожуючу сироватку або крем – на це у вас є лише 60 секунд. Через хвилину пори обличчя закриються, верхній шар епідермісу натягнеться і всі корисні речовини, що зволожують, просто не зможуть проникнути всередину. Тому зволожуйте шкіру відразу ж, доки вона не висохла і не стягнулася.

З віком треба підбирати доглядову косметику, що відповідає особливостям вашої шкіри. Вона обов'язково повинна містити гіалуронову кислоту (найкращий засіб для утримання вологи у шкірі), вітаміни та антиоксиданти. Для холодної пори року вибирайте жирніші і щільніші креми, для літа – легкі флюїди. У повсякденне зволоження включіть сироватку та наносьте її після очищення перед кремом. Для легкого зволоження протягом дня (навіть на макіяж) носіть із собою у сумочці термальну воду.

❗️ Правило № 3: питна вода

Говорячи про зволоження шкіри зовні, потрібно не забувати і про збагачення її вологою зсередини. Вода – один із головних компонентів нашого організму. Згідно з теорією Дарвіна, все живе на Землі вийшло з води. Не дивно, що без неї наше життя закінчиться – і молодість також. Для молодості шкіри обличчя необхідне її максимальне зволоження, головним чином зсередини! Питна вода насичує вологою кожну клітинку організму. А шкіру обличчя та тіла вона робить еластичною та пружною, розгладжуючи зморшки та заломи, та запобігаючи появі нових.

Вчені давно називають нормою 1,5 літра випитої води на день для дорослої людини. Є різниця у споживанні рідини для чоловіків та жінок – 2,5-3 літри та 1,5-2 літри, відповідно. Але важливо розуміти, що це чиста питна вода, а не будь-яка рідина. Не включайте в ці 1,5-2 літри каву, чай, соки та інші напої. Для оптимального балансу вологи в організмі ви повинні пити воду в чистому вигляді – бажано природну, не кип'ячену, але добре відфільтровану.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

❗️ Правило № 4: сонцезахисні засоби

Дерматологи кажуть, що найкраща засмага – це її відсутність. Безпечної та правильної засмаги не існує. Ви набудете красивого шоколадного відтінку, але в шкірі відразу почнуться зміни, і не на краще. Фотостаріння – вплив сонячних променів на шкіру – головна причина появи зморшок. Тому з віком захист від сонця має стояти на першому місці. Будь-який денний крем – чи то звичайний доглядовий, чи тональний (а краще і той, і інший) – обов'язково повинен містити УФ-фільтри.

Багато хто думає, що захист від сонця потрібний тільки в літні місяці або на курорті. Але сонце світить завжди, незалежно від пори року. Озоновий шар Землі справді не працює так добре у захисті від УФ-променів, як раніше. Навіть якщо день похмурий, промені все одно проникають крізь хмари, викликаючи руйнування волокон колагену та еластину, пошкодження кровоносних судин та захисного бар'єру шкіри. Результат – пігментація, зморшки, сухість, судинні зірочки. Тому косметика для денного часу обов'язково має бути сонцезахисною.

❗️ Правило № 5: повноцінний сон

Саме уві сні відбувається процес відновлення у всьому нашому організмі. Це означає, що відпочивають і набираються сил не тільки м'язи і суглоби, а й кожна клітинка. Клітинки у всіх тканинах відновлюються, оновлюються, зароджуються нові. Процес кровообігу в тілі під час сну практично ідеальний, йому не перешкоджають рух та напруга, які супроводжують нас протягом дня. Тому кожна клітинка тіла отримує свою необхідну порцію корисних речовин.

В ідеалі дорослій людині потрібно спати не менше 7-8 годин без пробуджень. Якщо є недосип, або спите погано, постійно прокидаючись, шкіра моментально на це реагує. Втрата еластичності, провисання овалу обличчя, поява мішків, темних кіл і синців під очима, блідість і тьмяність, сильна сухість або, навпаки, надмірне виділення шкірного сала, погане відновлення при ушкодженнях – це ознаки поганого сну. Обов'язково виділяйте час для достатнього сну та подбайте про його якість – це необхідно для всього організму.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

В цих правилах немає нічого нового і складного, правда ж? Це прописні істини, яких потрібно дотримуватися, якщо ви хочете бути здоровими та красивими, і щоб ваша шкіра була молодою та сяючою. А ще ми розповідали про міфи по догляду за шкірою, в які точно не треба вірити, – дізнайтесь і ви!