Волосся фарбувати брудне або чисте: як краще

Догляд за волоссям

Катерина Грисюк

Журналістка

Як правильно фарбувати волосся: мити його чи ні. Фото: freepik.com

Розбираємося у цьому непростому питанні разом із експертами

Сьогодні ми хотіли б розповісти, варто волосся фарбувати на чисту або брудну голову. Ми поговорили з експертами й хочемо поділитися з вами цією цікавою інформацією, щоб результат фарбування радував вас якнайдовше.

На сторінці салону AV studio в Інстаграмі його засновниця Ганна ділиться своєю думкою щодо того, чи фарбувати голову на брудне або чисте волосся. А арт-колор студія Woow дає кілька порад щодо підготовки до фарбування. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як підготуватися до фарбування волосся

Ось прості кроки, які допоможуть вам зробити фарбування безпечним:

  • Проведіть комплекс оздоровчих процедур – зволожуючі та поживні маски та використання кондиціонерів будуть дуже доречними. Найкраще, якщо за 3 дні до фарбування ви застосовуватимете ці засоби. Тільки в цьому випадку фарба "схопиться". 

  • Дайте локонам відпочити, не перевантажуйте їх іншими процедурами. Після хімічної завивки краще, якщо мине від 2 тижнів. Ваше волосся має відпочити також від гелів і лаків як мінімум пару днів. 

  • Зістрижіть кінчики, що січуться. Пошкоджені кінчики більш сухі, ніж решта волосся, тому ви можете отримати нерівномірне фарбування.

Чи треба мити волосся перед фарбуванням: пояснює майстер

Чи потрібно мити голову перед фарбуванням волосся? Фото: freepik.com

✅ Перед фарбуванням потрібно мити голову, якщо:

  • на волоссі багато стайлінгу (лаку або пінки);

  • ви фарбуєтеся сучасною професійною крем-фарбою, що містить натуральні компоненти і не пошкоджує, не дратує шкіру, не викликає свербіння, почервоніння, лущення;

  • волосся сильно жирніє, тому що занадто велика кількість шкірного сала перешкоджає тому, щоб пігмент закріпився.

❌ Не варто мити, якщо:

  • у вас чутлива шкіра;

  • вас фарбуватимуть від кореня порошком або знебарвлюючим кремом;

  • у вас буде складне фарбування;

❗️ Важливо: коли кажуть "не мити" - це один день, не 2 або більше. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чи можна мити голову перед фарбуванням за сильної жирності? Барвник не працює на брудному волоссі, як треба, та й про комфорт майстра не варто забувати! Тож при дуже брудній голові помийте її перед фарбуванням! Тим самим ви поважаєте майстра, працювати з вашою шевелюрою буде набагато приємніше.

Відомості про те, що голову обов'язково потрібно мити перед тим, як її фарбуєте, зараз морально вже застаріли. Фарби стали щадними, делікатними, більше не обпікають. У складі сучасних фарб обов'язково олії та натуральні окислювачі. Зростає популярність засобів без аміаку для шевелюри без сивини. 

Водночас засоби фіксації не дають закріпитися барвнику, тому змиваються в обов'язковому порядку. Бальзам, кондиціонер змивають особливо ретельно. 

Чи потрібно мочити волосся перед фарбуванням

Як правильно фарбувати волосся: чи треба мити голову перед процедурою? Фото: freepik.com

Стійкі фарби для домашнього використання найчастіше наносять на сухе волосся. Ваше завдання полягає в тому, щоб обов'язково звернути увагу на те, що написано на упаковці і не перетримати фарбу: якщо це зробити, вона може спричинити не лише погіршення стану волосся, а й шкіри голови. 

Особливості нанесення у професійних фарб. Їх набагато частіше наносять на чисте волосся, ніж на брудне. Якщо ви робите фарбування в салоні, ризик порушення технології мінімальний: майстер бере до уваги інструкцію та стан саме вашого волосся, перш ніж вирішити: мочити вам голову чи ні. 

Висновки про те, фарбувати волосся краще чистим або брудним

Так що не варто вірити в стереотипи щодо фарбування: краще індивідуально вирішити питання про те, коли мити голову перед фарбуванням, враховуючи особливості як волосся, так і процедури фарбування (складне чи ні). Якщо сумніваєтеся, просто запитайте свого перукаря, коли записуватиметеся. Особливо, якщо цей майстер знає всі особливості вашого волосся, тому що ви йдете не вперше до нього. Складне фарбування, освітлення краще довірити колористу, щоб отримати стійкий, передбачуваний результат та здорові, сяючі локони.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, як позбутися рудих “відголосків” після фарбування волосся вдома. Якщо у ваш новий колір пробивається рижина, ми знаємо як з цим впоратись!