Як і для чого використовувати маски для волосся: пояснюємо детально

Догляд за волоссям

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Маска для волосся: як часто і для чого її використовувати. Фото: pexels.com

Все, чого ви могли не знати про цей доглядовий засіб

Маска для волосся відрізняється від інших засобів для догляду за локонами. Вона потрібна не тільки ослабленому волоссю.

Маски для волосся – відмінний засіб для глибокого зволоження та відновлення локонів, і навіть для лікування шкіри голови та відновлення росту. Користуватися ними дуже просто і в домашніх умовах, зовсім не обов'язково щоразу відвідувати майстра.

Ринок краси переповнений різними бальзамами, кондиціонерами, масками, сироватками та іншими засобами для покращення стану волосся. І щоб не загубитися серед цієї різноманітності, ми розповімо, що таке маска для волосся, як її правильно обирати і грамотно використовувати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що таке маска для волосся?

По суті, це аналог кондиціонера або бальзаму для волосся, який ми зазвичай використовуємо після миття голови шампунем. Але маска по текстурі густіша і насиченіша, і більш концентрована. Її дія сильніша та ефективніша. Маска не просто розгладжує волосся і надає йому блиску, полегшуючи розчісування, а може глибоко відновлювати та лікувати локони.

Маски можуть бути призначені для:

  • зволоження;

  • живлення;

  • відновлення;

  • стимуляції росту волосся;

  • розгладжування кучерявого волосся;

  • усунення зайвої жирності волосся та шкіри голови;

  • лікування посічених кінчиків;

  • лікування лупи;

  • захисту кольору фарбованого волосся;

  • тонування (надають відтінок локонам).

Як вибрати маску для волосся?

Маска для волосся: як вибрати найкращу. Фото: pexels.com

Для початку необхідно визначити в точності тип свого волосся. Воно може бути нормальним, жирним або сухим, тонким або щільним, прямим або кучерявим, пошкодженим агресивним фарбуванням або хімічною завивкою, посіченим, з лупою тощо. Залежно від типу обирається засіб.

Також визначте собі результат, який хочете бачити після застосування маски. Добре, якщо догляд чи лікування за допомогою масок порадить вам майстер. Але можна розібратися і самому, уважно вивчивши опис на упаковці, склад (бажано обирати продукт без агресивних сульфатів) та рекомендації до застосування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як користуватись маскою для волосся?

Застосування маски відрізнятиметься від використання кондиціонера. Так як маска більш насичена і мета її застосування – більш глибокий вплив, то й часу потрібно більше.

  1. Для початку уважно вивчіть інструкцію чи рекомендації щодо використання маски. Якщо це професійний засіб, обов'язково порадьтеся зі своїм майстром.

  2. Ретельно вимийте волосся шампунем, підсушіть рушником. Деякі маски наносяться не на вологе, а на сухе волосся, але воно теж обов'язково повинно бути чистим.

  3. Нанесіть необхідну кількість маски на волосся і добре розподіліть по всій довжині. Можна використовувати гребінець для розчісування з великими зубцями.

  4. Якщо маска призначена для усунення жирності, лупи або стимуляції росту волосся, її можна наносити на корені та шкіру голови. Більш жирні живильні маски наносьте, відступаючи 4-5 см від коренів.

  5. Витримувати маску на волоссі потрібно не менше 7-10 хвилин, можна і довше. В інструкції зазвичай вказується рекомендований час. Якщо тримаєте маску від 30 хвилин і довше, надягніть шапочку і укутайте голову рушником. Так маска не висихатиме, а тепло посилить ефект.

  6. Ретельно змийте засіб водою, щоб не було залишків. Якщо добре не промити локони, волосся швидко пожирніє.

  7. Висушіть волосся і зробіть укладку звичним для вас способом.

Як часто використовувати маску?

Знову ж таки, почитайте рекомендації до застосування. Якщо в них не вказано частоту застосування маски, використовуйте її при кожному третьому митті голови, частіше не потрібно. Маски більш концентровані і мають більш потужну дію, ніж кондиціонери і бальзами, тому їх не варто використовувати занадто часто.

Експерти рекомендують використовувати маску з лікувальною метою курсом. Наприклад, протягом одного місяця, або поки не закінчиться баночка, а потім зробити перерву. Багато масок мають накопичувальний ефект, волосся може звикнути до їх дії, і такого ефекту, як на початку застосування, з часом вже не буде.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Маски для волосся – це справжня паличка-виручалочка для відновлення волосся та покращення його стану. Тому обов'язково спробуйте їх, якщо ще не користувалися!