Сім раз відміряй, один раз відріж – добре подумайте, чи робити коротку стрижку, щоб не виникло цих проблем

Догляд за волоссям

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Що нам може не сподобатися після стрижки коротко? Фото: freepik.com

Коротка стрижка – найпоширеніший спосіб кардинальної зміни іміджу. Але вона має певні мінуси, про які мало хто говорить

Ми постійно хочемо змінюватись. Найпростіший спосіб – оновити свою зачіску. Хтось хоче затонувати волосся в інший відтінок, а хтось готовий до кардинальніших змін і фарбується з блонду в синьо-чорний або навпаки. Але справа не лише у кольорі. Іноді ми хочемо повністю поміняти імідж та змінити довгі локони на стильну коротку стрижку.

Короткі стрижки справді йдуть багатьом. Здається, що за ними простіше доглядати. А змінивши зачіску, у вас все зміниться і в житті. Але… Насправді, короткі модельні стрижки часто вимагають складних та кропітких укладок, каже Ukr.Media. Ми запитали стилістів, які мінуси є у короткої стрижки. І ось, що вони розповіли.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

✂️ Мінус № 1: вам знадобиться складна укладка

У вас довге волосся, і як би ви його не уклали (або намагалися укласти), невдалий результат можна легко виправити. Не вийшли локони – випрямляємо волосся плойкою, не вдалася укладка чолки – заколюємо її. Та й елементарно можна зібрати волосся у хвіст чи пучок. А ось із короткою довжиною такого не зробиш. Тут потрібна “набита рука” на укладки, якщо стрижка складна. Якщо у вас немає навичок у використанні фена та в укладці короткого волосся, ви можете легко зіпсувати весь образ.

✂️ Мінус № 2: вам знадобиться більше часу зранку на миття голови

Думаєте, володарки короткого волосся сплять зранку довше? Це навряд чи… Навпаки, доводиться вставати раніше, щоб привести до ладу свою зачіску. Так, на саме миття витрачається менше часу – зовсім коротке волосся можна вимити, стоячи просто в душі. І висушити його легко та швидко, але це якщо просто сушити феном. Адже красива стрижка, як ми вже сказали вище, вимагає й особливого укладання. Якщо щось не вийшло, або волосся заламалося, вам доведеться мити голову заново!

✂️ Мінус № 3: коротка стрижка повнить

Не завжди, але здебільшого. Коротка стрижка може зробити овал обличчя повнішим, у той час як довгі локони по обидва боки обличчя, навпаки, роблять його візуально вужче. Зовсім короткі стрижки “їжачок” підійдуть лише власницям ідеальної форми черепа та правильного овалу обличчя. Якщо обличчя квадратне, уникайте чітких графічних прямих ліній стрижки, а якщо кругле – об'ємних стрижок з рваними краями. Обов'язково порадьтеся з майстром, що підійде саме під вашу зовнішність.

✂️ Мінус № 4: коротка стрижка привертає увагу до обличчя

Коротке волосся саме по собі не притягує погляд оточуючих, а навпаки – відкриває обличчя і змушує уважніше до нього придивлятися. Довгі локони можуть відвернути погляд від обличчя і зробити непомітними деякі недоліки. А ось з короткою стрижкою ваше личко має бути ідеальним. Всі риси обличчя стануть виразнішими і чіткішими, але будуть помітні і недоліки шкіри. Подумайте над цим, перш ніж кардинально змінювати імідж та зістригати довжину.

✂️ Мінус № 5: волосся забруднюється швидше

Відсутність довжини волосся призводить до того, що воно моментально стає брудним і сальним (якщо у вас жирна шкіра голови). На довгому волоссі шкірне сало поширюється вниз по всій довжині волосся, і жирними робляться тільки кінчики. Це легко виправити, тоді як коротке волосся потрібно буде так чи інакше мити. На коротких стрижках більше видно лупу, жирність або сухість, кінчики, що січуться. Будьте готові до щоденного миття та довгих укладок.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Стригти чи не стригти?

Але не засмучуйтесь. Давайте подивимось правді у вічі: якщо ви дійсно надумали стригтися, ви не будете задумуватися над цими мінусами. Все ще вагаєтеся? Дайте собі відповідь на ці питання.

1️⃣ Чому я хочу постригти волосся?

Дуже часто (у 90% випадків, як каже статистика) це пов'язано зі змінами у житті або гострим бажанням таких змін. Розставання чи втрата близької людини, навпаки, одруження чи народження дитини, переїзд чи зміна роботи – варіантів може бути безліч. Добре подумайте, чи дійсно вам потрібна коротка стрижка, чи ви просто хочете доповнити зміни в житті зовнішнім підтвердженням?

2️⃣ Чи підійде мені коротка стрижка?

Всупереч поширеній думці, що короткі стрижки мало кому підходять, це не так. Так, довге волосся може приховати всі недоліки зовнішності. Але й короткі стрижки можуть із цим впоратися. Важливо знайти хорошого майстра та підібрати саме те, що підходить вашій особі. Враховувати форму овалу обличчя, виразність рис обличчя, повноту чи худорлявість, та багато інших нюансів.

3️⃣ Чи не набридне мені стрижка?

Довге волосся можна перетворити на дрібні кучерики або розкішні об'ємні локони, можна випрямити праскою, добиваючись ідеальної гладкості, можна зав'язати в низький хвіст або високий пучок. З короткою стрижкою так не поекспериментуєш – вона буде одноманітною, доки не відросте довжина. Подумайте, чи важливий для вас момент різноманітності у щоденних зачісках та укладаннях.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви все ж таки зважилися змінити імідж, зовсім не обов'язково відразу ж стригтися дуже коротко. Заберіть кілька сантиметрів волосся до середньої довжини, подивіться, що вийде. Підстригтися ще коротше ви завжди встигнете, а от відрощувати волосся доведеться довго. Нагадаємо, недавно ми розповідали, від яких зачісок треба відмовитися після 35 років, щоб не виглядати старше.