Підтягнутий овал і неймовірно чіткі лінії: як використовувати техніку ліфтинг-макіяжу собі на користь. Секретні лайфхаки

Макіяж

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Як підтягнути овал обличчя за допомогою макіяжу. Фото: freepik.com

Підтягнути овал обличчя за лічені хвилини? Це реально не лише за допомогою пластичних операцій чи ін'єкцій краси, а й за допомогою спеціального ліфтинг-макіяжу

Кардинальні зміни зовнішності необхідні вже в тому віці, коли не допомагає ні доглядова, ні декоративна косметика. Але до певної пори, щоб приховати вікові зміни, можна обійтися секретними лайфхаками від професійних візажистів. Наприклад, навчитися робити ліфтинг-макіяж.

«Ліфтинг» означає «підтяжка», тобто коригування овалу обличчя, надання рис більш чітких форм. Це можна зробити не тільки за допомогою уколів краси або пластичних втручань, але й за допомогою спеціального антивікового мейк-апу, стверджує джерело Obozrevatel. Розбираємось у тонкощах ліфтинг-макіяжу та озброюємося секретними прийомами візажистів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що дає ліфтінг-макіяж?

Не секрет, що з віком овал обличчя змінює свої контури. Шкіра опускається і провисає, з'являються борозни та зморшки. Впоратися з такими проблемами може і макіяж, але спеціальний, антивіковий. Він робиться трохи інакше, ніж звичайний мейк-ап для молодих дівчат. І для нього обов'язково знадобиться якісна декоративна косметика.

Ліфтинг-макіяж може скоригувати овал обличчя, зробити його більш чітким, візуально підняти шкіру, що опустилася, підкреслити контур щелепи і вилиць. Також він приховає вікові зміни на лобі і навколо губ, і зробить навіть глибокі зморшки максимально непомітними. Такий мейк-ап робиться у кілька етапів, і жоден із них не можна ігнорувати.

⭐️ Етап № 1: очищення шкіри

Перед нанесенням макіяжу шкіру необхідно ретельно очистити. Використовуйте засоби, що не просто очищають, а скрабують. Вони дозволять видалити клітинки шкіри, що відлущилася, і зроблять її гладкою. Занадто агресивні скраби та пілінги не беріть, і не тріть шкіру інтенсивно, щоб не було почервоніння та подразнення. Очищаючи та скрабуючи шкіру, приділіть особливу увагу фронтальній ділянці щік (спереду та нижче під очима) та зоні лоба.

⭐️ Етап № 2: зволоження шкіри

Обличчя потрібно добре зволожити, щоб декоративна косметика лягла рівно, а тональний засіб не створив лущення та не скочувався. Візьміть свій улюблений денний крем, нанесіть його щедрим шаром і дайте вбратися, а надлишки промокніть серветкою. Під крем додатково можна накласти сироватку, що інтенсивно зволожує. Особливу увагу приділіть шкірі навколо очей, оскільки саме тут вона найтонша і видаватиме вік.

⭐️ Етап № 3: підготовка рельєфу шкіри

Щоб видимих ​​зморшок поменшало, можна застосовувати професійні засоби: основи під макіяж, праймери і навіть спеціальні спреї. Їхня головна мета – розгладити шкіру, прибрати заломи та борозни, зробити ідеально рівне тло для нанесення косметики. Добре, якщо спрей звужуватиме пори, а праймер матиме у складі дрібні світловідбиваючі частинки. Знову ж таки, не забувайте про область навколо очей.

⭐️ Етап № 4: косметика, яка знадобиться

Секрет ліфтинг-макіяжу – у виборі «правильної» та якісної декоративної косметики. Для коригування овалу обличчя важливі насамперед тональні засоби. Це тональний крем, консилер (коректор), пудра, рум'яна, хайлайтер та засіб для контурингу. Якщо засобу для контурингу немає, використовуйте темнішу пудру з ефектом засмаги або бронзер. Косметика має бути відповідна віку і бажано мінеральна, адже вона легша за текстурами.

⭐️ Етап № 5: вибір відтінків

Для будь-якого макіяжу після 35-40 потрібно обирати тільки натуральні відтінки. Яскраві кольорові тіні або занадто темна помада лише додадуть віку. Нанесення такої косметики краще довірити професіоналам для створення святкового мейк-апу. Якщо робите ліфтинг-макіяж самі, вибирайте світліші, ніж зазвичай, пастельні тони та натуральні природні відтінки. Віддайте перевагу легкому шиммеру, аніж матовим текстурам.

⭐️ Етап № 6: нанесення тональної основи

Не використовуйте щільний тональний крем – він створить ефект маск,и і всі недоліки шкіри будуть добре помітні. Беріть засоби легкої текстури, навіть напівпрозорі, типу ВВ-крему. Замаскувати зморшки та складки допоможе техніка нанесення засобу, а не щільність його текстури. Іноді можна взагалі обійтися тільки одним консилером – якщо шкіра без видимих ​​почервонінь і пігментних плям.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

⭐️ Етап № 7: нанесення консилера

Після рівномірного та легкого нанесення на все обличчя тонального крему використовуйте консилер. Він повинен бути світлішим за тон основи, саме це і забезпечить ефект ліфтингу. Нанесіть консилер над бровами, під зовнішнім та внутрішнім куточками очей, над та під губами, на лінії носогубних складок. Візьміть спонж і обережно розподіліть засіб, щоб не було чітких меж, але не розтираючи, а промокуючи його, навіть трохи вбиваючи в шкіру.

⭐️ Етап № 8: нанесення пудри та хайлайтера

Закріпіть колір обличчя легкою пудрою. Обов'язково беріть розсипчасту, невагому, дуже дрібну, бажано мінеральну. Якщо у складі є дрібні світловідбиваючі частинки, це дозволить ще краще замаскувати зморшки. Якщо пудра матова, можна нанести на вилиці та область під бровою трохи сяючого хайлайтера. Але тут намагайтеся не переборщити з сяйвом, щоб шкіра не виглядала жирною і блискучою.

⭐️ Етап № 9: нанесення рум'ян

Натуральний рум'янець дуже освіжає та омолоджує обличчя. Колір рум'ян потрібно підбирати під тон вашої шкіри, під колір волосся, очей чи губ. Вибирайте світліші натуральні відтінки, безпрограшним варіантом буде рожево-персиковий. Наносьте рум'яна на яблучка щік і розтушовуйте у напрямку скронь – вони допоможуть надати обличчю здорового вигляду, приховати сліди втоми та прибрати тьмяний землистий відтінок шкіри.

⭐️ Етап № 10: фарбуємо очі та губи

Робіть це так, як звикли. Адже з ліфтингом овалу обличчя ми вже впоралися. Але якщо дійсно хочете виглядати молодшими, вибирайте натуральні відтінки тіней, наносите їх на верхню повіку, уникаючи нижньої, не малюйте стрілки. Туш краще обрати не чорну, а графітову чи темно-коричневу. Не забудьте підкреслити брови і нанести на губи помаду в природному кольорі, краще взяти навіть легкий кремовий блиск для губ.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як бачите, ліфтинг-макіяж не такий вже й складний. Тут важлива техніка та зони нанесення декоративної косметики, а також її висока якість. Радимо дізнатися докладніше, як зробити макіяж швидко і зекономити час зранку для біль важливих справ.