Повторити його дуже просто: робимо самостійно наймодніший "макіяж без макіяжу"

Макіяж

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Як зробити макіяж без макіяжу самостійно. Фото: freepik.com

Чому "макіяж без макіяжу" такий популярний? Робимо наймодніший мейк-ап з мінімумом косметики за лічені хвилини

Природність та натуральність завжди в тренді. Незалежно від того, яка помада сьогодні в моді – червона чи фіолетова – губи натурального кольору будуть актуальними у будь-який час дня та року. Те саме і з рештою косметикою та трендами в мейк-апі – з натуральним макіяжем у вас не буде залежності від жодного з них. Ви виглядатимете актуально завжди і при будь-якому випадку, шкіра сяятиме, а обличчя буде свіжим і відпочившим. Потрібно лише навчитися робити "макіяж без макіяжу".

Так званий "макіяж без макіяжу" – це справжня знахідка для кожного дня, стверджує джерело 24TV.Ua. Це ідеальна база для жінок будь-якого віку, будь-якого часу дня, будь-якої ситуації. На основі натурального візажу можна за лічені хвилини зробити вечірній. А ще для нього потрібно мінімум декоративної косметики, та й навичок якихось особливих не потрібно. Ви заощаджуєте і кошти, і час на нанесення. Ну що, вчимося робити "макіяж без макіяжу" за всіма правилами?

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що таке макіяж без макіяжу?

Які основні ознаки "мейк-апу без мейк-апу"? Рівний тон шкіри, легке сяйво та природний рум'янець, відкритий погляд, доглянуті брови, ніжний відтінок губ. Основне завдання такого візажу – лише трохи прикрасити обличчя, підкреслити його переваги, а не повністю змінюватися за допомогою косметики. Жодного складного контурингу, темних відтінків, зухвалих колірних рішень.

В ідеалі так має виглядати красива, здорова, відпочивша жінка і без макіяжу. Але сучасний ритм життя не дає нам стати бездоганними без маленької допомоги декоративної косметики. Натуральний мейк-ап виглядає настільки органічно, що майже не видає своєї присутності на обличчі. Тому озброюємося необхідними продуктами та вчимося робити "макіяж без макіяжу".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що потрібно для створення "макіяжу без макіяжу"?

Насамперед, – добре зволожена шкіра. Шкіра обличчя – фон для створення будь-якого макіяжу. І якщо у вечірньому макіяжі можна відвернути від неї увагу, зробивши акцент на яскравих очах чи губах, то в денному "макіяжі без макіяжу" тон обличчя і буде "головним героєм". Тому шкіра має бути дуже добре зволожена, і досягається це не декоративною косметикою, а саме доглядовою. Добре очищайте шкіру щодня і балуйте її зволожуючими та поживними масками, сироватками, кремами.

Перед тим, як почнете робити макіяж, також добре зволожте шкіру. Нанесіть на неї легкий флюїд або сироватку, щоб не було надмірної жирності. Якщо маєте в своєму розпорядженні тільки крем, нанесіть його за 15-20 хвилин до декоративної косметики, щоб він повністю увібрався. При необхідності перед нанесенням тонального засобу видаліть надлишки крему серветкою, але не тріть шкіру, а злегка промокніть. А далі – покрокова інструкція, як зробити макіяж без макіяжу.

💄 Тональна основа для створення фону

Не дарма вважається, що тональний крем – усьому голова. З нього починається будь-який макіяж, а іноді можна взагалі обійтися тільки ним. Тональний крем обирається під тип шкіри та під ваші уподобання – з якою саме текстурою ви звикли працювати і яка краще для вашої шкіри. Але візажисти радять брати для максимально натурального ефекту легкі креми-флюїди рідкої текстури. Вони лягають на шкіру невагомою вуаллю, візуально згладжують нерівності, але без ефекту припудреного обличчя.

💄 Консилер для маскування недоліків

Чим щільніша тональна основа, тим більше недоліків вона може приховати. Якщо легкого тонального флюїду вам недостатньо, варто запастись консилером. Він допоможе швидко прибрати темні кола під очима, приховати почервоніння, судинні зірочки або пігментацію, замаскувати зморшки. Тут теж потрібно віддати перевагу засобам з рідкою консистенцією – вони краще лягають на шкіру, добре розтушовуються та зливаються з її тоном.

💄 Засіб для брів

Поряд із рівним і сяючим тоном обличчя, доглянуті брови – це те, без чого не обійтися у натуральному макіяжі. Намагайтеся доглядати брови постійно, підтримувати їх натуральну форму, стимулювати густоту і зростання волосків. Навіть якщо вони не надто густі, але тонкими ниточками точно не повинні бути. Якщо дозволяє густота, досить укласти їх за допомогою щіточки воском або гелем. Якщо потрібно створити фон и додати форму, використовуйте розтушовку тінями натуральних кольорів.

💄 Туш для вій

Якщо ваші вії темні, досить довгі та густі, можна обійтися без туші. Але якщо вони світлі, або хочете підкреслити очі, без туші не обійтися. Для натурального макіяжу найкраще використовувати не чорну туш, а коричневу або графітову. Великої різниці ви не помітите, але погляд буде м'якшим, а підкреслені вії – натуральнішими і свіжішими. Наносьте туш у два шари і ретельно прочісуйте вії, щоб вони не склеювалися.

💄 Помада для губ

Яскраві відтінки помади або темні кольори будуть доречними для вечірнього виходу. Ні, звичайно, і вдень можна нафарбувати губи вишневим або червоним відтінком. Але якщо ми говоримо саме про "макіяж без макіяжу", помада має бути максимально натуральною. Вибирайте нюдові відтінки, але не бліді. Не використовуйте занадто світлі білувато-бежеві або рожеві тони. Беріть помаду у колір ваших губ, можна на тон темніше. Віддайте перевагу м'яким кремовим текстурам без перламутру або блискіток.

⚡️ ⚡️ ⚡️ ЛАЙФХАК !

Цю ж помаду можна використовувати і як рум'яна для щік. Нанесіть кілька крапок помадою на верхню частину вилиць і розтушуйте пальцями. Не розтягуйте шкіру, а вбивайте пігмент подушечками пальців. Так ви досягнете гармонії між кольором губ і кольором обличчя і створите свіжий вигляд.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як бачите, можна обійтися лише декількома засобами декоративної косметики для “макіяжу без макіяжу”. Ви можете заощаджувати час та використовувати цей натуральний макіяж на кожен день. Дізнайтесь також, як зробити щоденний мейк-ап за лічені хвилини.