ТОП-5 літніх парфумів зі свіжим ароматом дощу

Парфумерія

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Найкращі свіжі парфуми на літо. Фото: freepik.com

Літні парфуми у спеку можуть замінити вам морський бриз, несподіваний дощ та навіть кондиціонер. Ось добірка найсвіжіших.

Влітку дуже не вистачає свіжості. А після зливи так радує прохолода і ні з чим не зрівнянний запах озону. Аромат дощу має спеціальний термін – «петрикор». Запах виникає у повітрі після того, як дощ намочить землю, каміння та рослини, і вони почнуть виділяти ефірні олії.

Багато парфумерних марок успішно включають петрикор у свої композиції. З такими літніми ароматами вам не потрібно буде потрапляти під зливу, щоб освіжитися. Пропонуємо ТОП-5 найвідоміших і дуже популярних парфумів для літа з прохолодними нотками дощу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1️⃣ «Rain» від Demeter

Марка відома тим, що створює моноаромати з одним яскраво вираженим запахом. У лінійці можна знайти запах трави, морозива та навіть сирої землі. І хто як не бренд Demeter спробував відтворити запах дощу в його чистому вигляді?!.. Це запах того самого петрикора з яскраво вираженими нотками озону. Бажаєте пахнути влітку чистою свіжістю, без вкраплень квітів чи фруктів? Тоді цей аромат для вас!

2️⃣ «Rain» від Marc Jacobs

Ще одна лаконічна назва, яка, як і у бренда Demeter, говорить сама за себе. Парфумери марки Marc Jacobs вважають, що дощ має пахнути свіжоскошеною, соковитою травою, і додають сюди нотки клементину та кипарису. Трохи грайливої ​​насолоди додає запах лісової суниці та квітучої білої орхідеї, а солідності – ноти амбри та мускусу, дерева тика та дубового моху, що врівноважують солодкість ягід.

3️⃣ «Ombrella Crash» від Jacques Zolty

Назва говорить сама: відчуйте себе під проливною тропічною зливою з різкими поривами вітру, коли навіть розкрити парасольку неможливо. І повністю віддайтеся прохолодним струменям дощу, вбираючи прохолоду. Духи зіткані з нот кислуватого ківі, свіжого лимона та солодкого кавуна. Далі композиція «звучить» ароматами білих тропічних квітів та завершується ноткою сандала.

4️⃣ «L'Eau d'Hiver» від Frederic Malle

Назва цього аромату перекладається як «зимова вода». Аромат дуже свіжий і навіть холодний, ніби вдихаєш морозне повітря. Такий ефект створюється букетом з білих квітів та цитрусу – свіжого соковитого бергамоту. На теплій шкірі тіла парфуми розкриваються пекучими нотками пряного мускусу та солодкого меду. Аромат підходить не тільки для літнього часу, але і для холодної пори року.

5️⃣ «Endlessly Blue» від Tommy Hilfiger

Відмінний та ненав'язливий аромат для кожного літнього дня. Його можна використовувати навіть у задушливому офісі, і він не викличе невдоволення у колег. Тут яскраво простежується і тема дощу, і тема свіжого повітря, і аромати мокрого листя, трави та квітів. Головні нотки, що дають цікаву гру – соковита чорна смородина та свіжий лимон, фрезія та білий чай, гортензія та жовта півонія, і зовсім трохи пряної амбри та мускусу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також ділилися лайфхаками, як правильно користуватися парфумами влітку. Дуже важливо у спеку правильно обирати аромат і наносити його на правильні місця, щоб ваші парфуми довго пахли і не губилися.