Найкращі цитрусові аромати для жінок: ТОП-5 для будь-яких випадків

Парфумерія

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Найкращі цитрусові аромати. Фото: freepik.com

Цитрусові запахи здатні заряджати енергією та освіжати. Ось добірка найкращих «кисленьких» ароматів для жінок

Цитрусові аромати – одні з найпопулярніших у всьому світі. Виявляється, вони можуть не просто освіжати, а ще й піднімати настрій, заряджати позитивом, дарувати бадьорість та енергію, забезпечувати працездатність на весь день. Тому парфуми сімейства цитрусових – ідеальне рішення для повсякденного застосування. Ефірні олії цитрусових фруктів не мають великої стійкості, плюс вони не солодкі, а тому зовсім не заважатимуть оточуючим, як це може бути з солодкими і солодощавими духами.

До складу цитрусових ароматів зазвичай включають соковитий апельсин, крижаний лимон, солодкий мандарин, терпкий бергамот, гіркий лайм, пікантний грейпфрут. Використовують запахи не тільки м'якоті, але і цедри, а часто ще й аромат квітів цих фруктів, які теж мають свіжі нотки. До аромату цитрусових додають запахи інших квітів, ягід, прянощів. Коли ефірні олії цитрусових вивітрюються першими, відбувається дуже цікава зміна запаху.

Найкраще користуватися цитрусовими ароматами в теплу пору року – вони справді освіжають. Разом із ukr.media розповідаємо про найкращі жіночі цитрусові аромати – цікаві, незвичайні, з родзинкою!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

«Escale a Portofino» від Dior

Назва цього парфуму дослівно перекладається як «Зупинка у Портофіно». Це невелике рибальське містечко в Італії, відоме своєю найчистішою морською водою. Тут люблять відпочивати і пересічні туристи, і світові знаменитості. Тому що у Портофіно завжди свіжо та прохолодно. Саме цю прохолоду парфумери бренду Dior втілили в композиції «Escale a Portofino». Терпкий ялівець та деревні ноти кипарису ідеально поєднуються з ароматами лимона та бергамоту. У цьому парфумі зовсім немає насолоди, він дуже свіжий і витончений.

«Happy» від Clinique

Косметична марка Clinique у своїх парфумах зазвичай дублює їх і для жінок, і для чоловіків. При цьому запахи можуть бути практично однаковими або зовсім не схожими, але щось їх точно об'єднує. У жіночого аромату Happy є парочка – Happy for men. І тут можна говорити якраз про схожість запахів. Яскраві, соковиті, задерикуваті, що наповнюють бадьорістю та енергією – тут є майже всі цитрусові: апельсин, грейпфрут, лайм та бергамот. У спекотний літній день здається, що ви випили бокал холодного цитрусового фрешу!

«Mandarine Basilic» від Guerlain

Випущений ще в 2007 році, цей парфум не зменшує обертів своєї популярності. Серед ароматів марки Guerlain знаменитий «Mandarine Basilic» досі знаходиться у топі продажів. Гіркий апельсин і солодкий соковитий мандарин успішно поєднуються один з одним, врівноважуючи і гіркоту, і солодкість. А доповнюють їх ноти освіжаючого зеленого чаю. Але головна особливість — це зелений базилік, який вважається найароматнішим із усіх сортів цієї прянощі. Такий мікс добре бадьорить і налаштовує на продуктивність із самого ранку.

«Orange Sanguine» від Atelier Cologne

Що стосується парфумів, бренд Atelier Cologne простий і зрозумілий. Як називаються парфуми, так вони і пахнуть – все дуже ясно. Якщо в назві є найменування цитрусового фрукта, наприклад, клементину, то саме цією нотою і розкриватиметься аромат. Парфум «Orange Sanguine», як зрозуміло, розкривається саме соковитим, вибуховим, підбадьорливим апельсином. Крім одного тільки апельсина, композиція доповнена нотками ніжного жасмину, а також прянощів, серед яких виділяється пікантний перець.

«Arrakis» від Spirit of Kings

Дуже цікавий запах, який змінюється щохвилини, і на кожній людині пахне по-різному. «Arrakis» від бренду Spirit of Kings – це аромат унісекс, він підійде як чоловікам, так і жінкам. Тут поєднані ноти соковитого гіркого грейпфрута та амброксан. Якщо з грейпфрутом все зрозуміло, то амброксан – це щось середнє між амброю та мускусом. Ця нотка надає аромату солідності та додає розкоші. Поєднання свіжого цитрусу та амброксану звучить дуже цікаво – спробуйте!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнавайтеся, як зробити свої парфуми стійкими. З цими лайфхаками аромат триматиметься від ранку і аж до самого вечора.