Що таке парфумерна сліпота, або Чому ми не відчуваємо улюблений аромат на собі?

Парфумерія

Богдана Карц

Головна редакторка

Парфумерна сліпота та способи боротьби з нею. Фото: freepik.com

Як повернути все на свої місця

Практично кожна доросла жінка не уявляє свого ідеально образу без улюблених парфумів. Вони — як красива сукня, елегантний макіяж чи зручне, красиве взуття — повинні бути присутні в образі на мільйон! Ми вже розповідали як обрати ідеальний аромат для себе, тому тепер розкриємо секрет, про який задумувалося чимало людей: чому ми перестаємо чути на собі улюблені парфуми?

Як це працює і що таке “парфумерна сліпота”, розповідає тренінг-менеджер Aromateque Concept Store Максим Гонтар разом із wonderzine.me. Відповідь на своє запитання знайдете далі у цій статті! 🥹

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому ми не чуємо аромат на собі?

Уявімо, що ви живете у центрі великого міста. За вашим вікном — постійний шум та галас, все навколо настільки шумне, що перші кілька тижнів після переїзду сюди ви боялися навіть зайвий раз вікна відчиняти… І тут до вас у гості навідується подруга, якій потрібно залишитись на ночівлю. На ранок вона каже: “Господи, як ти тут живеш?! Це ж капець як шумно! Я пів ночі заснути не могла через той галас”. А ви не зовсім розумієте, бо… вже просто звикли. Ваш мозок через певний час перестав реагувати на шум за вікном, бо зрозумів, що це фоновий шум і ніякої загрози для вас він не несе — це просто зайве навантаження для органів чуття.

Точно так само це працює і з парфумами: ви просто постійно перебуваєте у власному інфополі, подразнюючи тим самим ароматом свої рецептори. А ваші органи чуття тим часом намагаються нейтралізувати зайве “фонове” подразнення і відмикаються від сприйняття цього запаху.

Що робити, щоб знову почути улюблений парфум?

Аби знову почати отримувати задоволення від улюблених парфумів, достатньо на деякий час від них відмовитися. Найкращим варіантом буде взагалі відмовитись від будь-яких ароматів на деякий час, зробивши вимушену перерву для своїх рецепторів. Це може бути кілька днів, тиждень чи навіть більше. І коли ви після цього знову скористаєтесь улюбленим парфумом, то одразу відчуєте різницю!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про 7 топових парфумів, які пахнуть на мільйон, а коштують зовсім недорого. Ці композиції мають усі шанси стати вашими улюбленими ароматами, адже в списку вдосталь різних “смаків”.