Ідеальні осінні аромати, від яких всі будуть у захваті: найпопулярніші парфуми для прохолодних днів

Парфумерія

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Осінні аромати для жінок – обирайте кращі. Фото: freepik.com

Осінь міцно влаштувалась на позиціях, а ви все ще без «осіннього» аромату? Терміново виправляйте це. Ось список найтрендовіших must have парфумів на осінь-2024

Якими мають бути осінні парфуми? Відповідь це питання кожен шукає собі. Хтось не хоче прощатися з літом і вибирає яскраві та соковиті фруктові аромати. Хтось, навпаки, – спокійніші, приглушені і прохолодні. А комусь восени стає холодно, і тут підійдуть духи з теплими пряними нотами.

Обрати парфуми на осінь зовсім нескладно, якщо ви знаєте свої вподобання, стверджує джерело “РБК-Україна”. Тим більше, що ми склали список самих «осінніх» парфумів на будь-який смак та гаманець! Вибирайте ті, які підійдуть вам за настроєм і насолоджуйтесь осінніми днями, що чудово пахнуть.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

👑 Chanel No 19

Про бренд говорити точно не потрібно – він відомий у будь-якому куточку нашої планети. А от парфуми Chanel No 19 багатьом здаються саме осінніми. Аромат свіжий, гіркуватий, трав'янистий і навіть трохи терпкий. Саме такі композиції називають шипровими та використовують їх найчастіше для створення чоловічих парфумів. Але Chanel No 19 – це справжні жіночі парфуми, які ідеально підходять для осінніх днів. Тут квітковий букет (троянда, нарцис, конвалія, ірис, жасмин) чудово доповнюються свіжим бергамотом, ветивером і мохом, шкірою та кедром.

👑 Hermes Elixir des Merveilles

Змерзли? Тоді терміново надушіться парфумами від Hermes – Elixir des Merveilles. Вони дійсно теплі, навіть гарячі, ніби продовжують літню спеку. А ще дуже “смачні”, тому що містять багато солодощів та прянощів. Тут є зацукрована апельсинова цедра, розтоплений шоколад, трав'яний бальзам. Щоб уникнути приторності, парфумери додали стримані нотки дуба та кедра. А довгий і глибокий шлейф залишає амбра, сандал та ладан. Ця східна композиція добре підійде для холодних осінніх днів та для вишуканих вечорів у будь-яку пору року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

👑 Black Saffron Byredo

“Чорний шафран” – так перекладається назва цих парфумів від бренду Byredo. Що сказати? Запах одразу привертає увагу своєю глибиною і навіть бездонністю. Дуже розкішний, багатий та статусний. Композиція – деревно-фужерна, що складається з трав'янистих нот та деревини (ветивер, ялівець), доповнена солодкою малиною та, звичайно ж, головним героєм – шафраном. Аромат дуже спокійний і “повільний”, заспокійливий і водночас чуттєвий. Це запах унісекс – спробуйте, як він звучатиме на жіночій та чоловічій шкірі.

👑 China White Nasomatto

Восени хочеться більше затишку. Аромат China White Nasomatto із задоволенням подарує вам це. Якщо ви досі не знали, що таке пудровий аромат, то ці духи – найяскравіший приклад пудрових композицій. Спочатку він розкривається яскравим і терпким запахом трав та деревини, з ноткою тютюну та сигаретного диму. Але є тут і солодкі нотки квітучої троянди та пряного мускусу. Саме вони залишають на шкірі пудровий “післясмак”. Треба сказати, що це запах на любителя – він або дуже подобається, або зовсім ні. Але точно нікого не залишить байдужим!

👑 Comme des Garcons Black Pepper

Вам уже все зрозуміло за назвою? Духи пахнуть чорним перцем, подумаєте ви... І не помилитеся! Але це не просто запах чорного перцю, а глибока, складна та багатогранна композиція, яку легко віднести до східної пряної групи. Аромат унісекс відразу ж виділить вас із натовпу, незалежно від статевої приналежності. Гіркий і пряний чорний перець тут поєднується із запахом дубленої шкіри, з ароматом деревини кедра, з нотками пачулі, мускусу, бобів тонка. Перше враження про запах – “занадто!”. Але вже за кілька хвилин він розкривається і манить за собою, ніби затягуючи у полон чуттєвості.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Будь-який із цих ароматів дуже цікавий для осені. Багато таких парфумів особливо добре розкриваються саме в холодну і навіть дощову погоду. А якщо не можете визначитися, то обирайте запах на його складовими – як за нотами в композиції – ми як раз розповідали про це.