Модна спадщина Алена Делона: пригадуємо найефектніші образи культового актора (ФОТО)

Ікони стилю
2 146

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Фото: Getty Images

Розповідаємо, як Ален Делон повпливав на чоловічу моду 50-х та 60-х років та показуємо його архівні фото

Ім'я Алена Делона знає не одне покоління, тож його смерть стала потрясінням для дуже багатьох людей. Для наших бабусь та матусь цей актор був символом привабливості. Але запам’ятався він не тільки своєю вродою та талантом, а й стилем. Актор справив значний вплив на чоловічу моду 1950-х і 1960-х років, показавши світу, що джентльмен може виглядати водночас стримано й сексуально.

З самого початку своєї кар'єри Ален Делон ретельно дбав про свій зовнішній вигляд. Уже тоді він замовляв одяг в ательє, надаючи перевагу зручним і стриманим моделям. Особливо актору подобалися об'ємні джемпери та трикотажні поло, які він носив із класичними прямими штанами й темними сорочками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вплив Америки теж залишив відбиток на стилі Алена Делона. Французька аристократична чіткість його образу розбавилася невимушеністю "нового світу". Актор все частіше експериментував, іноді нагадуючи Джеймса Діна, з яким його часто порівнювали. У гардеробі Алена Делона і його персонажів можна було знайти шкіряні вироби — піджаки, куртки, бомбери. Поєднуючи їх зі штанами, сорочками та джинсами, він створював ідеальний образ справжнього поганого хлопця.

У стилі Алена Делона ніколи не було нічого надмірного — його оминув бунтарський дух епохи. Актор віддавав перевагу мінімалізму в елегантних костюмах, бездоганно випрасуваних сорочках і штанах зі стрілками. Але навіть при цьому Делон завжди виділявся.

Нижче ми зібрали найкрасивіші фото та найефектніші образи Алена Делона. Дивіться!

Фото: Getty Images
Фото: Getty Images
Фото: Getty Images
Фото: Getty Images
Фото: Getty Images
Фото: Getty Images
Фото: Getty Images
Фото: Getty Images
Фото: Getty Images
Фото: Getty Images
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали про 5 фільмів Алена Делона, які залишаться в історії великого кінематографа. На екранах він житиме вічність!