Майстерна маніпуляція: чому Меган Маркл насправді обрала таку скромну весільну сукню (ФОТО)

Ікони стилю
2 027

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Таємний сенс сукні Меган Маркл. Фото: Getty Images

Скромний весільний образ Меган Маркл — це не просто питання смаку, а спосіб маніпуляції

За час життя в королівській сім’ї Меган Маркл заслужила собі не найкращу славу. Особливо масла в вогонь підлив документальний фільм актриси та постійна критика родичів її чоловіка. Тож, зараз до дружини принца Гаррі ставляться дуже обережно. Нещодавно ми розповідали, навіщо Меган Маркл "надихається" стилем однієї відомої особи, а тепер поговоримо чому герцогиня Сассекська обрала собі таку скромну весільну сукню.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли Меган Маркл вийшла з автомобіля, щоб піднятися сходами каплиці святого Георгія до свого нареченого, світ поділився на два табори. Одні спостерігали за нею з захопленням, інші — з розчаруванням. Для одних її сукня була втіленням стриманої елегантності, для інших — занадто простою і мішкуватою. Однак тоді мало хто усвідомлював, чому її вбрання виглядало саме так.

За 18 років до того, як Меган стала частиною британської королівської родини, у січні 2000 року відбулося весілля принца Максиміліана Ліхтенштейнського та Анжели Браун — першої темношкірої жінки, яка вийшла заміж за представника європейської монархії. Якщо навіть сьогодні союз Меган і Гаррі викликає подив, то тоді цей шлюб був справжньою сенсацією. Меган знала цю історію, як і дизайнер її весільного вбрання. Порівняння фотографій двох весіль робить очевидним, що сукня Меган є відсиланням до вбрання принцеси Анжели.

Що насправді приховувала весільна сукня Меган Маркл. Фото: Getty Images

До останнього моменту багато хто вважав, що Меган, як американська акторка, обере ефектне і яскраве вбрання для свого весільного дня. Достатньо пригадати, як молода Діана Спенсер, захоплена своїм новим статусом, замовила сукню-безе з найдовшим шлейфом в історії королівських весіль. Багато хто очікував від Меган сукню з силуетом по фігурі, декольте, оздобленням зі стразів або перлів, мережива та інших прикрас… Однак вона здивувала всіх, вибравши елегантно просту сукню, яка не мала жодних ознак її голлівудського походження.

Втім, її вбрання багато в чому нагадувало сукні принцеси Вікторії Шведської, княгині Монако Шарлен, принцеси Мері Данської, принцеси Метте-Маріт Норвезької. Ці сукні об'єднує стриманий мінімалізм, а самих жінок — популярність у їхніх країнах завдяки не світському життю, а значній благодійній діяльності. Меган чітко дала зрозуміти: вона не просто стає частиною клубу королівських наречених, а її головною метою буде гуманітарна робота від імені Королеви.

Як Меган Маркл обрала скромність заради власної гри. Фото: Getty Images

І трішки про фату. Цей кадр з весілля Меган і Гаррі часто порівнювали з фінальною сценою мультфільму "Попелюшка" (Disney). Але є ще один, більш значущий момент. По краю фати вручну вишито 55 видів квітів, серед яких 53 символізують кожну з країн Співдружності націй, а ще дві мають особливе значення для пари (одна квітка росте біля Кенсингтонського палацу, інша — в Каліфорнії). Королівська сім'я зараз як ніколи дбає про збереження Співдружності, главою якої багато десятиліть була Королева. Тому фата — це своєрідний дипломатичний жест, що підкреслює важливість Співдружності націй для молодого покоління королівської родини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, подейкують, що Меган Маркл намагається налагодити стосунки з Кейт Міддлтон. Дізнайтесь, чи герцогиня робить перший крок до примирення від щирого серця, чи знову переслідує свої приховані мотиви.