Вишиванка з натяком на російську культуру та кеди у Версаль: найскандальніші вбрання Олени Зеленської (ФОТО)

Ікони стилю
4 068

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Розбір образів Олени Зеленської. Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Розповідаємо про образи першої леді, які зазнали найбільшої критики за весь час

Стиль першої леді України нерідко називають вишуканим та досконалим. Однак час від часу Олена Зеленська ігнорує правила та протоколи. Наприклад, нещодавно дружина президента показалась на церемонії "Національна легенда України" у туристичному взутті, що викликало у багатьох обурення. З цього приводу ми вирішили пригадати найскандальніші образи Зеленської.

Олена Зеленська вміє гармонійно поєднувати класику та сучасні тенденції. Її образи завжди елегантні, зі стриманим дизайном та спокійними кольорами. А кожен елемент гардероба ретельно підбирається стилістами та експертами з етикету. Це не випадково, адже через свій стиль вона комунікує зі світом. Та не завжди це вдається зробити без скандалу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На порталі "Oboz.ua" виділили 5 найскандальніших вбрань першої леді. Детальніше про них читайте далі.

Кеди замість класичних туфель

У 2021 році під час робочого візиту до Парижа Володимир і Олена Зеленські відвідали Версальський палац. Деякі підписники в Instagram висловили невдоволення тим, що перша леді обрала кеди замість класичних туфель, мовляв, що за моветон.

Зеленська пішла в Версальський палац в кедах. Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Проте, у Версаль не дозволяється заходити на підборах, аби не пошкодити паркет. Також варто зазначити, що поєднання кедів із костюмом є звичною практикою серед європейських політикинь, які цінують комфорт. В інтерв'ю українському виданню Олена Зеленська відповіла критикам, що її вибір кросівок Veja був жестом поваги до французької сторони, оскільки цей бренд відомий своєю екологічністю та усвідомленим споживанням.

Сукня, яка порушила протокол імператорської родини Японії

У 2019 році під час поїздки до Японії на церемонію інтронізації імператора Олена Зеленська одягла сукню ніжно-жовтого кольору від українського бренду Frolov. У соцмережах почали критикувати вибір кольору, стверджуючи, що це може зіпсувати відносини з Японією, адже жовтий колір був привілеєм імператорської родини ще у VIII столітті.

Критика образу Олени Зеленської. Фото: скриншот

Проте, як пізніше виявилось, ця традиція давно втратила свою силу. Зрештою, перша леді виставила сукню на благодійний аукціон, а фахівці підтвердили, що нині жовтий колір не має такого значення в Японії.

Олена Зеленська порушила протокол Японії. Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Надто строгий костюм

Під час візиту до Японії у 2019 році Олена Зеленська відвідала школу в строгому чорному костюмі, доповненому яскравим шарфом та чорним клатчем. Багато хто високо оцінив її образ, проте деякі персони критикували вибір грубого костюма замість більш жіночного вбрання.

Олена Зеленська — ікона стилю чи об'єкт суперечок. Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Особиста стилістка першої леді Наталія Каменська пояснила, що костюм символізує силу та готовність українських жінок. А це є важливим посланням для світу.

Траурний образ у Ватикані

Один з найбільш обговорюваних образів Олени Зеленської був під час зустрічі з Папою Римським у 2020 році. Вона з'явилася в абсолютно чорному вбранні, що викликало негативні коментарі в соцмережах. Тоді користувачі писали, що "треба терміново міняти стиліста"; "у вас помер хом'як?"; "прийшли, як на похоронну процесію" та інші висловлювання в цьому ж роді.

Олена Зеленська в траурному образі в Ватикані. Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Та мало хто знав, що дрес-код Ватикану передбачає темний одяг для жінок під час аудієнції з Папою. Це є традицією, пов'язаною з трауром за втраченою світською владою Пап Римських.

Вишиванка з російським слідом

У 2020 році на День вишиванки фото Олени Зеленської в сорочці від бренду ETNODIM викликало критику, оскільки українці побачили в ній схожість з російським сарафаном. Це спричинило чи немалий скандал. Проте представники бренду пояснили, що сорочка має сучасний дизайн, а будь-які паралелі з сарафаном є помилковими.

Чому вишиванку Олени Зеленської назвали російським сарафаном. Фото: instagram.com/olenazelenska_official
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали, які вишиванки є в гардеробі першої леді України Олени Зеленської. Вибір в неї, направду, величезний!