Відомий глянець помістив на обкладинку жінку, яка пережила Голокост: який вигляд має 102-річна Марго Фрідлендер (ФОТО)

Новини моди
2 108

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Марго Фрідлендер на обкладинці Vogue Germany. Фото: vogue.de

Жінка отримала чимало нагород та премій за свою діяльність

Поки французькому Vogue доводиться вислуховувати від хейтерів через обкладинку з Джіджі Хадід, німецьке видання підготувало особливий кавер. Його героїнею стала 102-річна жінка, яка пережила Голокост. Більше про це - читайте далі у статті.

Героїнею нового номера журналу Vogue Germany стала Марго Фрідлендер. Жінці 102 роки і вона є відомою активісткою та ораторкою. Відповідні фото з’явилися на сторінці видання в Instagram.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У супроводжуючій статті Марго розповіла про свій досвід нацистського періоду, повернення з США до Німеччини, а також свою діяльність, пов’язану з донесенням німецькій молоді правди про нацизм та Голокост. Щоб підготувати цей матеріал, співробітники редакції зустрічалися з активісткою чотири рази.

Кілька фактів про Марго Фрідлендер:

  • Вона народилася 5 листопада 1921 року в Берліні. Через те, що її родина була євреями, вона зазнала переслідувань з боку нацистів. Гестапо заарештувало маму та брата Марго у 1943 році, а сама вона була змушена переховуватись. Але у квітні 1944 року її схопили та відправили у концентраційний табір Терезієнштадт.

  • У 1946 році вона разом з чоловіком емігрувала до США. Повернутися жити в Берлін жінка змогла лише у 2010 році.

  • Марго є авторкою мемуарів “Try to make your life”.

  • У 2014 році було засновано Премію Марго Фрідлендер, яка покликана допомогти молодим людям у боротьбі з антисемітизмом та расизмом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що співачка KOLA стала новою cover girl відомого глянцю. Подивитися, в яких особливих образах позувала виконавиця - можна у цьому матеріалі.