Котячий секрет: що означають "танці на спині" з животиком догори?

Домашні тварини

Богдана Карц

Головна редакторка

Котик лежить на спині животом вверх: що значить ця поза? Фото: animals.pibig.info

Розповідаємо, чому ваш пухнастик лягає на спинку і крутиться при зустрічі з вами 😌

Котики — це любов! Чого вартий сам тільки їх вигляд та мурчання або навіть їхні пози для сну 😍 Хоча не менш цікавими є і пози, які кіт приймає, коли взаємодіє з оточуючим світом та безпосередньо своїм господарем.

Сьогодні разом з golosinfo.com.ua розкажемо, що означає, коли кішка падає на спинку пузом догори і починає перед вами крутитися. Багато хто впевнений, що це — вірна ознака любові тварини до вас. Та чи правда це — дізнавайтеся далі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Поза “пузом доверху”: що означає, коли кіт лягає перед вами на спину і виставляє живіт?

Для всіх, хто не в курсі: живіт у котів вважається найбільш вразливим місцем, тому вони його завжди захищають й агресивно реагують на недоречні спроби його почухати. Тож ситуація “кіт лежить животиком доверху” — не така вже й типова.

Втім, насправді існує немало причин, через які котики лягають на спину і виставляють животик напоказ: починаючи від спроби врегулювати температуру тіла, зайняття оборонної позиції (якщо в домі є кілька котів і вони контактують між собою) чи літній вік тварини (старим котикам так буває зручніше лежати) і закінчуючи тим, що так коти й справді демонструють свою довіру 🥰

Якщо ми говоримо про довіру та навмисне виставляння животика на огляд господарю, то найчастіше така поведінка притаманна старшим котам, які вже довго живуть із людиною та повністю їй довіряють.

АЛЕ! Не намагайтеся в такі моменти почухати котика по животику — він зовсім не для цього так влігся. Все, що на вас чекає у такому разі — подряпана або вкушена незадоволеним улюбленцем рука 😅 Пам’ятайте, що він просто радий вас бачити та показує, що довіряє вам — він не хоче, щоб ви його чіпали.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так дізнавайтеся, чому кіт постійно кричить. Розповідаємо, з чим це зазвичай може бути пов’язано і в якому випадку з візитом до ветеринара не можна затягувати.