Забудьте про плісняву на вікнах: чорноту прибире харчова сода

Лайфхаки

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото: time.znaj

Чорна пліснява на вікнах зникне без сліду

Чорна пліснява на вікнах може з’явитися через неправильну циркуляцію повітря, конденсат, надто старі вікна чи неякісне встановлення рам. Господині витрачають значні кошти на дорогі хімічні засоби, які не завжди можуть допомогти.

Найпростіший спосіб позбутися плісняви на вікнах - за допомогою звичайної харчової соди. Результат буде не гірший за спеціалізовані засоби, адже сода не лише прибере чорноту, а й чудово відбілить рами та підвіконня, розповідає prostoway.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пліснява здатна швидко поширюватися та може бути шкідливою для здоров’я та провокувати негативні наслідки. Запітнілі вікна створюють некомфортну атмосферу житла. В першу чергу це сприятливі умови для утворення цвілі і грибка. Найпростіше видалити цвіль та грибок за допомогою оцту та соди.

Оцет

Нанести на місця з пліснявою розчин оцту та залишити на 1 годину. Потім оброблені ділянки промити теплою водою, витерти насухо та дати гарно висохнути. Щоб цвіль та пліснява більше не утворювалася необхідно робити таку процедуру один раз на місяць.

Сода

Розмішайте соду з водою до утворення консистенції сметани. Нанесіть на ділянки забруднені цвіллю та залиште на 2-5 хвилин. Потім необхідно змити і нанести засіб для миття скла, який змити через 5 хвилин. Далі протираємо усі оброблені місця сухою ганчіркою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про кращі способи прибрати плісняву з підвіконня підручними засобами. Це допоможе не лише гарно очистити, а й попередить майбутню появу.