Мурахи більше вас не потурбують: які запахи вони просто ненавидять

Лайфхаки
936

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото: news.vn.ua

Мурах можна прогнати з будинку простими способами

Мурахи полюбляють “порядкувати” у будинку, адже тут тепло і завжди можна знайти, чим поласувати. Але людям чомусь таке сусідство не до вподоби. Адже мурахи псують продукти, предмети і бачити їх поряд досить неприємно.

Мурахи зазвичай ховаються у вологих та теплих місцях. Вони шукають захисток під шпалерами, в ущелинах в підлозі, серед одягу та побутовій техніці. Прогнати комах з будинку можна різноманітними хімічними та народними засобами, розповідає poradbook.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як прогнати мурах з дому

Трави та спеції. Вони не люблять запах петрушки, часнику, лаврового листя, гірчиці, чебрецю, меліси, м’яти, лимонної цедри та гострого перцю. Можна розставити по будинку букетики зі свіжими травами або посипати перцем місця, де можуть ховатися мурахи.

Отрута. Спробуйте покласти отруту у ласощі, можна використовувати цукор та соду. Мурахи понесуть її до свого лігва і там загинуть. Лише робити це потрібно у рукавичках.

Приманки. У склянці води розбовтати приблизно чверть чайної ложки борної кислоти, три ложечки цукру й одну-дві - меду, налити в мілкий посуд і протягом місяця виставляти в місцях, недоступних для дітей і домашніх тварин.

Сире м’ясо. Покладіть шматочок сирого м'яса і протягом 3-4 днів регулярно змивайте з нього проточною водою мурах. Незабаром до м’яса приповзе зголодніла самка, яка вдвічі більша за розмірами тіла. Якщо вбити її, можна суттєво зменшити кількість мурах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як раз і назавжди прогнати мурах зі своєї ділянки. Гостра спеція впорається краще за дорогу хімію.