Ніякої жовтизни на пральній машинці: як відмити її від неприємного нальоту

Лайфхаки

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото: keramis

Ваша машинка може мати вигляд щойно придбаної

Пральна машинка використовується господинями кілька разів на тиждень. А якщо велика сім’я чи є маленькі діти - можливо навіть і кожного дня. Тому за нею необхідно регулярно та ретельно доглядати: чистити, мити та очищувати зовні та всередині.

Через постійне використання з часом білий пластик машинки може набувати жовтого кольору. Це псує її зовнішній вигляд. Прибрати жовтизну можна простим способом без краплі хімії, розповідає poradbook.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви помітили на пластику легке пожовтіння - прибрати його можливо за допомогою перекису водню. Зі інтенсивною жовтизною впоратися буде значно складніше.

Як прибрати пожовтіння пластику машинки

Знадобиться ватний диск і перекис водню. Добре зволожте диск розчином і ретельно протирайте місце пожовтіння. Робити це потрібно після кожного прання. Це допоможе повернути білий колір і одночасно дезінфікувати поверхню.

Якщо вас турбують неприємні аромати - можна протирати перекисом барабан машинки. При дуже сильному смороді - влийте у відсік для кондиціонера 200 мл перекису водню та оберіть режим прання без речей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як визначити ідеальну дозу гелю для одного прання. Адже забагато і замало засобу шкідливо для речей та машинки.