Цього не знає 90% господинь: ТОП-5 продуктів, яими можна замінити мийний засіб для посуду

Лайфхаки

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото: guru.wildberries

Чим можна замінити мийний засіб, який закінчився? Ці засоби ви знайдете на будь-якій кухні

Останнім часом все більшої популярності набуває відмова господинь від хімічних побутових засобів, а застосовують натуральні саморобні продукти. Це корисно, не викликає подразнень та й значно дешевше, ніж покупні варіанти.

У наших бабусь під рукою не було спеціалізованих мийних засобів, але посуд завжди скрипів від чистоти. Чим можна мити посуд без мийного засобу, розповідає канал Господиня online.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Гірчичний порошок

Швидко позбавляє посуд від жиру, навіть старого та присохлого. Треба взяти гірчичний порошок і насипати на посуд. Залишаємо діяти на 5-10 хвилин, а потім злегка протираємо губкою - від забруднень не залишиться і сліду.

Харчова сода

Володіє антибактеріальними, очищальними властивостями і чудово відмиває наліт на чашках з-під кави та чаю. Ідеальний засіб для застарілих забруднень посуду, каструль, сковорідок та плити.

Лимонна кислота

В основному господині використовують її для позбавлення від накипу - дві столові ложки на чайник води і про накип можна забути. Також можна очищати нею столові прилади.

Господарське мило

Прекрасна альтернатива будь-якому мийному купованому дорогому засобу. Досить розчинити мило у воді або намилити їм губку - засіб не тільки очищає посуд від залишків їжі, але й чудово дезінфікує його.

Оцет

Без нього не обійтися, якщо потрібно прибрати застарілий жир чи нагар з сковорідок, чи каструль. Розчиніть у гарячій воді 2 ст.л і мийте або лишіть на 20 хв замоченим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як зробити свій засіб для миття посуду значно потужнішим. Потрібно просто додати один інгредієнт.