Хитрий спосіб для кмітливих: як відмити пластикову пляшку від зеленого нальоту всередині

Лайфхаки
998

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Помити бутлі всередині: Фото:Хочу!

Миття пляшок з вузьким горлом потребує навичок

У зв’язку з ситуацією у країні потрібно завжди тримати вдома запас води на випадок непередбачуваних ситуацій. Але з часом на дні бутля може з’являтися осад, а стінки вкриваються зеленню.

Для того, щоб не довелося купувати новий бутель для води потрібно знати, як можна відмити його зсередини. Існує кілька способів впоратися з такою проблемою за допомогою підручних засобів, розповідає quamarket.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Причини появи зелені на стінках

  • У тарі починають розмножуватися водорості;

  • неправильне зберігання бутля;

  • зберігання під прямими сонячними променями;

  • знаходження біля джерел тепла.

Звичайного ополіскування пляшки в домашніх умовах недостатньо. Потрібно використовувати допоміжні засоби.

Як відмити пляшку содою

Сода не лише прибирає наліт і позеленіння, а й чудово впорається з неприємним запахом. Потрібно змішати 200 г соди з водою до консистенції сметани, щоб не було грудочок. Додайте суміш у пляшку, закрийте її та обертайте злегка потрушуючи кілька хвилин. Прослідкуйте, що суміш добре розподілилася по стінках і дну пляшки. Залиште на цілу ніч, а тоді добре вимийте чистою водою.

Як відмити пляшку сіллю

Засипаємо у бутель 100 г солі та заливаємо 50-70 мл мийного засобу та 50 мл води. Добре потрусити та залишити на 12-24 години. Потім добре помити водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як відмити зсередини вузькі пляшки, якщо не влазить рука. Для цього способу знадобиться лише жменька крупи.