Навіть не наблизиться: два способи відлякати осу

Лайфхаки

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як позбутися ос. Фото: nashzelenyimir

Оси можуть бути надзвичайно небезпечними для людей

Оси можуть бути надзвичайно агресивними. Потрібно вміти розрізняти укуси різних комах, щоб знати, як правильно діяти. Їх приманюють солодкі фрукти та навіть, неприбране сміття. Ми розповімо кілька ефективних народних способів, як боротися з цими комахами та відвадити їх від будинку.

Існує кілька дієвих народних способів боротьби з осами. Як позбутися цих небезпечних створінь, розповідає goodhousekeeping.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Трави та рослини. Ці особи ненавидять аромат деяких трав: м’яти, шавлії, лаванди, базиліку, чебрецю. Кілька кущиків посаджених біля дому попередять прихід їх у ваш сад.

Ефірні олії. Якщо запалити свічку з оліями цитронели, лемонграсу, герані та м'яти, жодної смугастої гості не побачите поряд.

Пастки. Відпиляйте верх у дволітрової пляшки і переверніть її всередину дна. Налийте трохи води з цукром чи варенням. Повісьте свою пастку на гілки дерев, де люблять скупчуватися оси.

Мило і вода. Цей спосіб діє від гнізд. Зробіть суміш з двох столових ложок мильного розчину і води та наповніть пляшку з розпилювачем. Обережно поприскайте на гнізда та місця поряд з ними.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як діяти при укусах ос. Адже вони можуть бути небезпечними, тому у деяких випадках потрібно звернутися до лікаря.