Порошок не справляється? Додайте один з цих інгредієнтів під час прання

Лайфхаки
537

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як покращити якість прання. Фото: ukr.media

З цим лайфхаком ви не лише зможете підсилити дію прального порошку, а ще й заощадите його

Раніше ми писали, чому не можна сипати порошок прямо у барабан пралки. Тепер же розповімо, що варто додати до порошку, якщо потрібно підсилити його дію.

Трапляється, що навіть випрані у пральній машині речі мають не свіжий вигляд. Деякі господині намагаються розв'язувати цю проблему, збільшуючи кількість прального порошку під час прання. Але це погана ідея! Через це ваші речі можуть потьмяніти або стати неприємними на дотик, оскільки мийний засіб погано вимиватиметься з тканини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб підсилити дію порошку, можна скористатися кількома інгредієнтами. Про це пише tsn.

Цукор

Він допоможе зберегти колір білої тканини, а також захистити від деформування та розтягнення під час прання у пралці шовкових та вовняних речей.

Кухонна сіль

Її додають в барабан, щоб покращити вимивання мийного засобу з тканин. Для цього вам знадобиться всього 1 ст. ложки солі.

Нашатирний спирт

Попередньо його змішують з водою у розрахунку 1 ст. ложка на 5 л, а потім ретельно перемішують. Коли наступного разу будете прати кольорові речі, додайте в барабан 4 ст. ложки цього засобу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми пояснювали, чому не варто “ганяти” пралку кілька разів підряд. Більше про це - читайте у цьому матеріалі.