На випадок повторних відключень світла: як зберегти продукти свіжими в холодильнику

Лайфхаки

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Що робити з холодильником при відключеннях світла. Фото: freepik.com

Розповідаємо, що допоможе зберегти холод в холодильнику якомога довше

Хоча зараз ситуація зі світлом в Україні покращилась, варто не забувати про те, що ворог дуже підступний й тривалі відключення, на жаль, можуть знову повернутись в наше життя. Тому ми радимо вам освіжити в пам’яті важливі поради щодо того, які прилади не варто підключати до генератора, а також прочитати в цьому матеріалі поради, як зберігати продукти в холодильнику без світла.

Перш за все, слід пам'ятати, що протягом певного часу низька температура всередині холодильника зберігатиметься. Для цього необхідно перевірити стан ущільнювачів та замінити їх за потреби.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На це також впливає температура в приміщенні. Якщо є така можливість, улітку не відкривайте вікна під час найбільшої спеки, щоб утримувати прохолоду всередині.

Не відкривайте дверцята холодильника часто та на тривалий час. Якщо світла немає довго, а холодильник починає нагріватися, можна скористатися додатковими методами охолодження. Наприклад, можна використовувати спеціальні акумулятори холоду, які містять сольовий розчин з великою тепломісткістю.

Також можна застосовувати сухий або блоковий лід. Крім того, можна покласти всередину заморожені контейнери або пляшки з водою, наповнивши їх не до кінця, щоб уникнути розриву при заморожуванні. Для уповільнення процесу танення льоду можна змішати воду з сіллю.

Для максимально тривалого збереження холоду важливо правильно організувати заповнення холодильника. Розташовуйте продукти так, щоб не закривати вентиляційні отвори, і не ставте посуд занадто близько один до одного, щоб повітря могло вільно циркулювати.

Не слід також ставити в холодильник гарячі або теплі страви. Вони швидко підвищують температуру всередині, що може негативно вплинути на холодильник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть ТОП-10 порад, які збережуть нерви при відключенні світла. Ми розповіли, чим важливо запастися заздалегідь.