Маєте кота? Подбайте про його безпеку під час провітрювання оселі

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Фото: freepik.com

Кіт може не втриматися від спокуси чкурнути у вікно за об’єктом, який його зацікавив

Раніше ми писали, як легко обробити кота від бліх. Тепер розповімо, як не дати коту позбутися одного з дев’яти життів, поки ви провітрюєте кімнати у квартирі.

Коли погода тішить теплом, хочеться тримати вікна в оселі завжди відчиненими. Та якщо у вас є кіт, експерти Royal Canin радять заздалегідь подбати про його безпеку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому небезпечно залишати вікна відкритими

Пухнастик може спробувати стрибнути у відчинені чи поставлені на провітрювання вікна. Це може призвести до втечі, травмування чи навіть смерті домашнього улюбленця. Спровокувати кота гайнути у вікно можуть птахи, комахи або інші тварини, що перебувають надворі.

Фото: freepik.com

Що радять експерти

► Не залишайте котика самого в кімнаті, де ви відчинили вікна. Якщо вам потрібно провітрити приміщення, але ви не маєте спеціальних захисних аксесуарів, намагайтеся робити це, поки ваш кіт перебуває в іншій кімнаті.

► Використовуйте сітки “антикіт” зі спеціальним маркуванням. Вони міцніші та мають краще кріплення, тож кіт не зможе їх прорвати.

► Встановіть спеціальне блокування на ручки, якщо вони занадто легко повертаються.

► Не відчиняйте вікна на вертикальне провітрювання, оскільки тварина може застрягнути у вікні й нашкодити собі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про 6 причин, через які коти гучно й наполегливо нявкають. Що з цим робити - дізнавайтесь у цій статті.