Яку воду безпечно давати улюбленцю: відповідь експертів

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Вода для котів. Фото: myvin.com.ua

Обирайте безпечну воду, яка не нашкодить здоров’ю вашого котика

Раніше ми писали, як користуватися кондиціонером, щоб не нашкодити улюбленцю. Також через спеку тварина може почати більше споживати води. Яка є для неї безпечною - дізнавайтесь у цій статті.

Вода, яку ви даєте улюбленцю, має бути завжди свіжою та чистою. Але яку воду все ж краще давати котам: з-під крана, фільтровану, кип’ячену, бутильовану чи спеціальну у пляшках? На це питання відповіли ветеринари сервісу вет-турботи Optimeal Expert.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Неочищена вода з-під крана

Давати таку воду улюбленцю - погана ідея. А все тому, що вона містить у собі важкі метали, хлор, а також бактерії та віруси. Вживання такої води може спровокувати появу інфекційних хвороб та проблем з травленням.

Фільтрована вода з-під крана

Така вода може використовуватись для улюбленця, але потребує багаторівневого очищення. Враховуючи, що кожен фільтр очищає воду від окремого компоненту, варто встановити їх декілька.

Яку воду можна давати котам. Фото: dniprotoday.com

Кип’ячена вода

Для котиків не підходить, оскільки при кип’ятінні частина води випаровується й у рідині збільшується концентрація солі. Її надмірна кількість в організмі кота призводить до появи сечокам’яної хвороби.

Бутильована вода

Може підходити для домашніх улюбленців, але варто звертати увагу на походження води. Найкращий варіант - природна вода вищої категорії з підземних джерел.

Спеціальна вода у пляшках для котів

Така вона адаптована до потреб організму котика. Експерти радять використовувати її для тварин з чутливим травленням, для профілактики або лікування сечокам’яної хвороби тощо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як гарно провести час з улюбленцем. У цій статті поділились трьома варіантами ігор на свіжому повітрі.