Зробите тільки гірше: чому гоління шерсті не рятує улюбленця від літньої спеки

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Чому не можна голити тварин на літо. Фото: warsawdog.com

На відміну від гоління, стригти деяких тварин може бути навіть корисно

На жаль, через спеку багато домашніх улюбленців отримують тепловий удар . Вважаючи, що це на краще, власники тварин відводять своїх песиків та котиків до майстрів, щоб позбутися густої та довгої шерсті. Чому це погана ідея - пояснюємо далі у статті.

Коли стовпчик термометра починає стрімко підійматися, багато власників домашніх тварин вирішують відвести їх до грумера. Та цим вони роблять своїм котикам та песикам тільки гірше. Про це пише Pet Helpful.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, збривання шерсті не допоможе домашнім улюбленцям пережити літню спеку. А все тому, що вона відрізняється від людського волосся і насправді є природним ізолятором, що допомагає пухнастикам природним чином регулювати температуру.

Тобто, тварина з більшою ймовірністю перегріється без шерсті, ніж з нею. Також збільшується ризик отримати сонячні опіки (які нерідко потім приводять до раку шкіри).

Чому не можна голити тварин на літо. Фото: apupabove.com

Втім, і у цьому правилі є винятки. Так, деякі породи навіть корисно підстригти (наприклад, пуделів, йоркширських тер'єрів тощо). Але саме підстригти, а не голити - таким чином у тварини залишиться достатньо шерсті для захисту від сонця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, в чому користь грумінгу. Більше про це - читайте у цьому матеріалі .