Літній догляд за шерстю улюбленця: прості правила, які варто взяти на замітку

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Як доглядати за шерстю улюбленця влітку. Фото: pmpetspa.com

Кілька простих кроків - і ваш улюбленець вражатиме красивою та здоровою шерстю

Раніше ми писали, чому гоління шерсті не рятує улюбленця від літньої спеки. Також з цієї нагоди ділимося загальною інструкцією з догляду за шерстю пухнастика, яка точно стане вам в пригоді.

Щоб ваш улюбленець мав здорову та красиву шерсть, за нею потрібно правильно та регулярно доглядати. Яким має бути літній догляд - розповіли експерти Royal Canin.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вичісування та стрижка

Перш за все, регулярно вичісуйте шерсть та підшерстя - це допоможе запобігти утворенню ковтунів. Нагадуємо, що шерсть та підшерстя є своєрідним бар’єром, що захищає тварину від впливу довкілля, а тому не варто стригти або ж голити пухнастика без спеціальних показань.

До того ж не всі породи собак потребують стрижки. Найчастіше з цим запитом до грумерів звертаються власники грифонів, пуделів, йоркширських тер’єрів та кокер-спанієлів.

Купання

Собак потрібно купати регулярно. Якщо влітку активність або частота прогулянок з песиком збільшується - можна збільшити і частоту купання. Зважайте, що при цьому потрібно використовувати спеціальні засоби догляду, а не власний шампунь для волосся. Водночас здорові коти не потребують водних процедур.

Як часто купати котів. Фото: ukr.media

Профілактична обробка

Експерти рекомендують задля профілактики регулярно обробляти тварин спеціальними засобами від паразитів.

Харчування

Воно відіграє важливу роль не лише у питанні здоров’я тварини, а і її зовнішнього вигляду. Тому обов’язково забезпечте улюбленця здоровим та збалансованим харчуванням, що відповідає його потребам. Не можете підібрати раціон для пухнастика самостійно - зверніться до фахівців.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як може проявлятися сезонна алергія в пухнастика. Більше про це - читайте у цьому матеріалі.