Щоб ваше життя не перетворилося на випробування: кінологиня розповіла, яким має бути режим дня собаки

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Режим дня собаки. Фото: focus.ua

На жаль, не існує універсальної формули ідеального режиму для вашого хвостика

Впевнені, ви чули про важливість режиму для собаки, зокрема - певних відведених годин для годівлі та прогулянок (до речі, в літню спеку їх варто скоригувати, щоб тварина не отримала тепловий удар). Але як правильно його підібрати, щоб не ускладнити вам двом життя? Про це - далі у цій статті.

Як стверджує кінологиня Марія, більшість пет-батьків стикаються зі складнощами та сталими стереотипами під час самостійного підбирання та формування режиму собаки. Так, вони тільки ще більше вас заплутують, а часом навіть перетворюють життя з улюбленцем на те ще випробування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як правильно підібрати режим

Оскільки кожний собака унікальний, то, відповідно, і режим потрібно підбирати індивідуально. Важливо врахувати вік тварини, її активність, стан та ресурс нервової системи, індивідуальні особливості.

На побудову режиму дня впливають:

  • тривалість та якість сну;

  • тривалість та насиченість прогулянок;

  • кількість, тривалість, формат тренувань та інших активностей;

  • кількість виходів для туалетних справ.

Якщо коротко, то режим - це послідовність дій, що підтримується на постійній основі. Тобто замість сталої думки: “З собакою треба гуляти о шостій ранку”, насправді важливо інше - “прокинулись - погуляли - поїли”. Побачили різницю?
- пояснює кінологиня.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також хочемо нагадати вам, що гоління шерсті не рятує улюбленця від літньої спеки. Чому це погана ідея - дізнавайтесь у цьому матеріалі.