Якщо відключення світла застало вас з песиком у ліфті: план дій у непередбачуваній ситуації

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Жінка з собаками у ліфті. Фото: elle.com / Getty Images

Відключення світла можуть повернутися у будь-який момент, тож потрібно бути до цього готовими

На жаль, світло не завжди вимикають по графіку. Тож може виникнути ситуація, що ви та ваш улюбленець виявитеся тимчасово заблокованими в ліфті. Як діяти за таких умов - дізнавайтеся у цьому матеріалі.

Важливо пам’ятати, що застрягнути в ліфті - це ще не кінець світу. Тому спочатку зробіть глибокий вдих та видих, а далі дотримуйтесь плану дій, яким поділилися експерти Savory.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що робити, якщо застрягли в ліфті з пухнастиком

► Заспокойтесь, оскільки собаки дуже відчувають зміни емоційного стану людини. Іншими словами - вони нервують, коли нервуєте ви.

► Зв’яжіться з диспетчером для розуміння, скільки часу вам доведеться чекати на повернення світла. Також спробуйте викликати рятувальників замість того, щоб намагатися визволитися самостійно.

► Не сваріть улюбленця, якщо в нього виникне необхідність справити природні потреби. На такий випадок варто мати з собою гігієнічний пакетик та серветки.

► Якщо в кабіні ліфта спекотно, пропонуйте тварині воду. Це допоможе уникнути перегрівання.

► Якщо так сталося, що повідець затиснуло дверима ліфта і він почав рух, - дійте дуже швидко! Розстебніть карабін, відкріпіть повідець від нашийника або ж розстебніть нашийник. Якщо ж собака в ліфті, а ви ззовні з повідцем - обріжте останній близько до дверей (це мінімізує ризик того, що частина повідця застрягне під час руху). Щоб взагалі уникнути такої ситуації, заходьте в ліфт разом з собакою та тримайте його на короткому повідці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, чи варто частувати собаку ягідками. Які з них є безпечними для тварин - дізнавайтесь у цьому матеріалі.