Повний ігнор: чому песик зненацька перестав виконувати команди

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Собака. Фото: freepik.com

Кожна тварина унікальна, тож потрібно навчитися розуміти та поважати її потреби

Якщо ваш улюбленець перестав слухатися і не реагує ні на ласощі, ні на улюблені іграшки, це тривожний дзвіночок. Що може непокоїти хвостика - дізнавайтесь у цьому матеріалі.

Кожен власник тварини хоча б раз опинявся у ситуації, коли улюбленець починав поводити себе так, ніби забув усі команди. Як зазначає експертка з поведінки собак Аляска Варьєва, це можуть бути не звичайні капризи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому собака не слухається: найпоширеніші причини

Відсутність навчання та практики

Собаки потребують постійного вивчення та повторення команд в різних умовах. Змінювати ці умови потрібно поступово, враховуючи складність та готовність собаки перейти на наступний рівень.

Неправильна чи недостатня мотивація

Усі собаки різні, а тому те, що заохочує одного, може бути нецікавим для іншого. Також, важливо розуміти, що саме у цей момент цікавить песика - ласощі, іграшки, увага тощо.

Середовище

Незнайоме або надто складне середовище може відвертати увагу тварини. Підвищувати рівень складності та кількість факторів, що подразнюють, потрібно поступово.

Фізичне та ментальне здоров’я

Так, на поведінку хвостика та на процес тренування можуть впливати відчуття дискомфорту, болі, погане самопочуття, стрес, тривога, страх тощо.

Комунікація та методи виховання

Тренування повинні викликати в улюбленця тільки позитивні емоції. Для цього важливо бути послідовним та зрозумілим у вказівках для нього, обирати правильний момент та мотивацію. Якщо песику щось не вдається - зупиніться і почніть з того, що для нього легше зрозуміти, а потім поступово ускладнюйте завдання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про 10 секретів здорового харчування для собак та котів. Що радить ветеринар - дізнавайтесь у цьому матеріалі.