8 головних ознак, що котик вас любить (ВІДЕО)

Домашні тварини
559

Богдана Карц

Головна редакторка

Красивий домашній кіт. Фото згенероване ШІ для ХОЧУ!

Як точно зрозуміти, що ваш улюбленець радий бути з вами 🤍

Наші домашні улюбленці — надзвичайні! Вони навіть краще за людей вміють проявляти свої почуття без зайвих “слів”. Тому сьогодні будемо вчитися розпізнавати поведінку котика, щоб точно знати, що він вас любить так само сильно, як і ви його 🥰

Про 8 головних ознак, які свідчать про те, що ваш кіт вас любить, розповідає ветеринарка Лідія Лободіна. Їх усі знайдете далі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зрозуміти, що кіт вас любить: ознаки

  1. Тварина зустрічає вас, коли ви повертаєтеся додому.

  2. Частий зоровий контакт з повільним кліпанням. Іноді це явище ще називають “котячим поцілунком”, тому ви теж можете повільно кліпати котику у відповідь.

  3. Кіт треться мордочкою і своїм тілом об ваше обличчя, плечі, руки або ноги, залишаючи на вас свій запах.

  4. Облизує вас і дозволяє доглядати за собою — розчісувати, чистити вушка та очі, підстригати кігті тощо.

  5. Муркотить. Але слід відрізняти муркотіння, яке кіт видає, коли нервує. Звертайте увагу на сигнали тіла, які при цьому показує тварина.

  6. Коли кішка лягає на спину і дає гладити свій живіт, вона демонструє повний комфорт та відчуття безпеки поруч із вами.

  7. Спить поруч із вами, любить відпочивати на ваших колінах. Крім того, коли ви щось робите, тварина теж здебільшого знаходиться поруч.

  8. Масаж лапками або так званий “молочний крок” формується ще у дитинстві, тому коли коти починають робити такий масаж людині або іншій тварині, це явна ознака комфорту та прояву любові.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А раніше ми розповідали про котячі “танці на спинці”, коли кіт виставляє напоказ свій животик. Що означає така поведінка — дізнавайтеся тут.