Як допомогти безпритульним котикам, коли на вулиці холодно? Прості поради, які врятують життя тварині

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Бездомні котики. Фото: freepik.com

Feral Cat Day походить з США

Сьогодні, 16 жовтня, у світі відзначають День бездомної кішки. Це гарна нагода вкотре нагадати людям про допомогу, увагу та турботу, яких потребують ці тварини. У цій статті розповідаємо, як не дати безпритульним пухнастикам загинути за несприятливих погодних умов.

На жаль, через повномасштабне вторгнення рф в Україну кількість бездомних хвостиків збільшилась. Тож кожен з нас повинен не бути байдужим та долучатися до допомоги тваринам, зокрема, у холодний сезон.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

5 порад, як допомогти тваринам

  1. Пригощайте пухнастиків теплою їжею та водою. Зважайте, що за холодної погоди вони швидко остигають та замерзають, тож періодично міняйте їх на нові теплі порції.

  2. Пускайте тварин погрітися у під'їзд. Кількахвилинне прибирання за пухнастиком ніщо у порівнянні з його збереженим життям. За нагоди забезпечте тварині можливість вільного виходу з приміщення.

  3. Змайструйте тепле вуличне укриття. Воно може бути виконане з дерева або ж картонних коробок, обмотаних скотчем. Всередину бажано покласти щільну тканину, на якій котику буде зручно та тепло.

  4. Перевіряйте автівку перед тим, як рушити. Часом безпритульні тварини залізають погрітися під капот, арки коліс або у вихлопну трубу.

  5. Допоможіть хвостику з пошуком дому. Це найкраще рішення - забрати його з вулиці до люблячої родини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що іспанські футболісти вийшли на поле з безпритульними хвостиками. Більше про цю акцію читайте у цьому матеріалі.