Робимо модну стіну своїми руками: доступний майстер-клас для жінок (ФОТО)

Дизайн та інтер'єр

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Якщо ви хочете оновити інтер'єр, але не маєте фінансової можливості зробити стильний ремонт, візьміться за стіни власноруч. Раніше ми писали, як легко реставрувати старі меблі, а тепер розкажемо, як зробити гіпсову стіну.

Зробити власноруч гіпсову стіну, яка буде імітувати рідкі шпалери, не важко. Потрібні час, терпіння і бажання. Отож, спочатку здеріть старі шпалери і вирівняйте стіну. Наносити декоративну шпаклівку з гіпсу потрібно частинами, тому що матеріал швидко висихає.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спочатку змастіть стіну глибоко проникаючим ґрунтом. Після цього розведіть гіпс та вимішайте, аби не було комків. Нанесіть частину суміші на плаский шпатель і вбивайте його у стіну. Коли трішки підсохне, цим же шпателем вирівняйте нерівності.

Коли гіпс повністю висохне, замалюйте стіну у колір, який вам до вподоби. Обирайте валик, і робіть хаотичні рухи, аби промалювати всі заглиблення. Коли фарба висохне, можна нанести ще один відтінок, який буде по верхній текстурі.

Під кінець стіну необхідно покрити акриловим лаком згідно з інструкцією. У лак можна додати блискітки або перламутр.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як можна незвично зробити віконні відкоси. Дизайнери показали варіанти, які легко мити і не потрібно щороку підфарбовувати.

Фото: Pinterest